Kent Haberleri

Şehitkamil'de yeni yol açma çalışmaları devam ediyor!

Şehitkamil ilçesinde yapmış olduğu çalışmalarla örnek bir belediyecilik anlayışı sergileyen Şehiîkamil Belediyesi, halkın daha rahat ve huzurlu bir ortamda yaşayabilmeleri adına birçok farklı alanda çalışmalarını sürdürüyor.

Şehitkamil ilçesinde yapmış olduğu çalışmalarla örnek bir belediyecilik anlayışı sergileyen Şehiîkamil Belediyesi, halkın daha rahat ve huzurlu bir ortamda yaşayabilmeleri adına birçok farklı alanda çalışmalarını sürdürüyor. İlçe genelinde yeni yerleşim alanlarından olan binaların aralıksız bir şekilde yükseldiği Beyken t ve Yukarı Beylerbeyi bölgesinde geniş çaplı yol açma çalışması başlatan Şehitkamil Belediyesi, halka daha iyi hizmet verebilmek için tüm ekipmanlarını seferber ediyor. 


Şehitkamil Belediyesi, ilçe genelinde trafik sıkıntısını en aza indirmek için yeni yerleşim alanlarında geniş çaplı yol açma çalışmalarına başladı. Yol açma çalışmalarını inceleyen Başkan Rıdvan Fadıl oğlu, Şehitkamil'de yerleşim alanlarının büyüdüğünü belirterek, yeni yerleşim alanlarında yol sıkıntısını en aza indirebilmek adına çalışmalara aralıksız devam edeceklerini söyledi. 


Şehitkamil ilçesinde yapmış olduğu çalışmalarla örnek bir belediyecilik anlayışı sergileyen Şehitkamil Belediyesi, halkın daha rahat ve huzurlu bir ortamda yaşayabilmeleri adına birçok farklı alanda çalışmalarını siirdüriiyor.İlçe genelinde yeni yerleşim alanlarından olan binaların aralıksız bir şekilde yükseldiği Beykent ve Yukarı Beylerbeyi bölgesinde geniş çaplı yol açma çalışması başlatan Şehitkamil Belediyesi, halka daha iyi hizmet verebilmek için tüm ekipmanlarını seferber ediyor. Yol açma çalışmaları ve alt yapı çalışmalarının sona ermesiyle birlikte, sıfır asfalt yapılarak yeni yollar vatandaşların hizmetine sunulmuş olacak. Bu sayede bölgede yaşayan vatandaşlar, hem yol sıkıntısından kurtulacak hem de trafik sorunu yaşamayacak. 


Beykent ve Yukarı Beylerbeyi bölgesinde yol açma çalışmalarını yerinde inceleyen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu. çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Rıdvan Fadıloğlu: şöyle konuştu: "Göreve geldiğimiz andan itibaren bizim bir söylemimiz vardı. Şehirde yeni imara açılacak bölgelerden çok, imara girmiş olan alanların uygulamasının yapılmasıydı. Bunıı söylediğimizde kimse buna pek fazla inanmadı. Çünkü bu şehirde maalesef bunun üzerinden kareden çok değişik gruplar vardı. Biz her zaman şunu söyledik, herkes kendi işinden para kazanmaya bakması lazım. 


Bugün gelinen nokta da hükümet politikası olarak ta belirli tarım alanlarının alınıp satılması, belirli ebatların belirli mesafelerdeki aynı şahsa ait mülklerin alımıyla satımıyla ilgili olarak, hukuk düzenlemeleri yapıldı. Bıı aslında ülkemiz için gerekli şeylerdi. Mevcut imar planlarının şehrin 1 bölü 100 binlik geniş planları yapıldığı için bıına uygun alt ölçekli planları yapılmıştı. Biz son dönemde özellikle, ekibimize yeni iş makineleri ve kamyonlarda katarak, yaklaşık 6 aydır yol çalışmalarına devam ediyoruz." Fadıloğlu; amacın yol çalışmalarını tamamlayıp, alt yapı kuruluşlarının da bir an önce enerji hatlarını yerin altından geçirebilecek şekilde su kanalizasyon ve gaz tesisatlarının yapılabilmesini sağlamak olduğunu söyledi. İdarelerin vatandaşın önünde hareket etmesi gerek düşüncesiyle çalışmaları gerçekleştirdiklerini anlatan Fadıloğlu: sözlerini şöyle tamamladı: "Beylerbeyi bölgesinde de çok yoğun bir şekilde yol açma çalışmasını 6 aydır sürdürüyoruz. 


Ümit ediyorum bir ay içerisine kadar açılmamış yol kalmayacak. Hal böyle olunca bizim açtığımız yolların hemen yanında inşaatların çıktığını görmekteyiz. Bizim ne kadar haklı olduğumuz ve bu arz talep dengesini nasıl sağlıklı bir şekilde çözdüğümüzü gösteriyor. Bizim derdimiz bundan sonra vatandaşlarımız daha ucuz konutu nasıl elde edebilir, bunun önlemini almak ve önünü açabilmektir. Allah'a şükür bunu gerçekleştiriyoruz." 


Adana Beş Ocak