29 / 04 / 2024

Şehr-i Bağcılar ve THY Sitesi'nin temeli atıldı!

Şehr-i Bağcılar ve THY Sitesi'nin temeli atıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla Bağcılar’ın “yeni yaşam alanı” Şehr-i Bağcılar ve THY sitesinin temel atma töreni yapıldı.



 


Bağcılar’da kentsel dönüşüm ilçe sakinlerinin de yüzde 100 katılımıyla hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda içinde toplam 1903 daire ve 31 işyerinin yer alacağı iki site için bir temel atma töreni düzenlendi. Demirkapı Mahallesi’ndeki Şehr-i Bağcılar’da gerçekleştirilen temel atma törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Ak Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ve konut sahipleri katıldı.

 

“Bakanlık olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazırız”


Bakan Özhaseki temel atma töreninde yaptığı açıklamada, “Bağcılar adete küçük bir Türkiye. Ülkemizin her bir köşesinden değişik renkleri, motifleri, meşrepleri görmek mümkün. Allah dirliğinizi bozdurmasın. Değerli başkan 1 sene önce bu projeyi getirmişti. Allah razı olsun çok iyi bir yere getirmiş. Başkanımızın gayretiyle burada herkes yeni evlerine kavuşacak. İnşallah burada yapılacak evlerinizde huzurla oturursunuz. Şehirler gibi insanlar da doğarlar, yaşarlar, gelişirler ve bazen de gerilerler. Onların da bakıma, onarıma ve yenilenmeye ihtiyacı var. Bunları dikkate alarak devam eden bütün belediye başkanı arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Değerli başkanımız da onlardan birisi. Belediye başkanlığı zor iş. Çalışmalarından dolayı kendisini tebrik ediyorum. Bundan sonra devamında da bize bakanlık olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazır olduğumuzu söylemek istiyorum” diye konuştu.


“Hemşehrilerimizin tamamı burada mülk sahibi oldular”

 


Başkan Lokman Çağırıcı ise konuyla ilgili olarak, “Şu ana kadar kentsel dönüşüm çerçevesinde Bağcılar’ı geleceğe taşımanın hep heyecanını yaşadık. Bize çalışmalarda destek olan herkese teşekkür ediyorum. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Burası yerinde dönüşümün en güzel örneklerinden bir tanesi. Burada oturan hemşehrilerimizin tamamı tekrar burada mülk sahibi oldular.
Dönüşümün Bağcılar’da en büyük avantajlarından biri de değer avantajıdır. Bağcılar’ın tamamında plan olarak da dönüşüm içinde hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bakanlığımızın özellikle kira konusunda destekleri ve diğer muafiyetleri de bizim için iyi çalışma olacaktır. Özellikle sayın bakanımızın kentsel dönüşümle ilgili destekleri bizleri heyecanlandırıyor. İnşallah onları da heyecanla beklediğimizi belirtiyorum” diye konuştu.


Bağcılar Belediyesi

 

 


Geri Dön