29 / 04 / 2024

Şehzade Korkut Camisi 123 yıl sonra külahına kavuştu! 

Şehzade Korkut Camisi 123 yıl sonra külahına kavuştu! 

Antalya'da bulunan ve bir süredir restorasyon çalışmaları nedeniyle tadilatta olan Şehzade Korkut Camisi'nin külahı 123 yıl sonra yerine takıldı. 



Antalya'da bulunan Şehzade Korkut Camisi'ne külahı 123 yıl sonra yeniden takıldı.  Antalya'nın ilk camileri arasında yer alan Şehzade Korkut Camisi,  1896 yılında çıkan bir yangın nedeniyle büyük zarar görmüştü. Caminin külahı bu yangının ardından yok olunca cami halk tarafından Kesik Minare olarak anılmaya başlandı. Restorasyonun ardından camiye ahşap külahı yeniden takıldı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; camide yapılan restorasyon çalışmaları Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun da desteğiyle gerçekleşti. Cami  tarihi Kaleiçi'nde bulunuyor ve Antalya'nın simgeleri arasında gösteriliyor. .

Selçukluların Antalya'yı fethiyle fethin sembolü olan cami daha sonraki yıllarda 2. Bayezid'in oğlu Şehzade Korkut'un Teke Sancak Beyliği'ne atanması ile onarıldı ve Korkut Camisi adını aldı. 

Birçok medeniyetin özelliğini taşıyor

Çalışmaları yürüten Antalya Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin Coşar, cami ile ilgili bir açıklama yaptı. Coşar, ahşap külahı kurşunla örteceklerini, yaklaşık 10 gün sonra minarenin tamamen hazır olacağını, artık Antalyalıların ve turistlerin minareyi eksiksiz bir şekilde göreceğini ifade etti. 

Coşar, Şehzade Korkut Camisi'nin kent belleğini oluşturan en önemli tarihi eserlerden olduğunu anlattı. Çoşar sözlerini şöyle sürdürdü: "Birçok medeniyetin özelliğini taşıyor. 1970'li yıllarda kısmi bir onarım görmüş. Belki de bu onarım sayesinde biraz daha ayakta kaldı. Burası kaderine terk edilmişti. Genel Müdürümüz ve Valimizin desteği ile çalışmaları hızlı bir şekilde yaptık. Eski resimlerden yola çıkarak her şeyi aslına uygun yapıyoruz. Burada yüzlerce uzman çalıştı. Her taşı bilim heyeti gözetiminde koyuyoruz."

Cami gelecek sene ramazan ayında ibadete açılacak. 


Geri Dön