Perakende

Şeker fiyatları son 6 yılın zirvesinde!

Emtia piyasasında bugün negatif bir seyir devam ederken, şeker fiyatı 0,2166 dolarla Kasım 2016'dan bu yana zirveyi gördü.Bugün buğday başta olmak üzere çoğunlukla emtia fiyatlarında düşüşler yaşanırken, şekerin fiyatı yükselişini sürdürüyor

Emtia piyasasında geçtiğimiz hafta görülen pozitif seyir bu hafta yerini oynaklığa bıraktı.

Bugün buğday başta olmak üzere çoğunlukla emtia fiyatlarında düşüşler yaşanırken, şekerin fiyatı yükselişini sürdürüyor.

Emtia piyasasında bugün negatif bir seyir izlenirken, şeker fiyatı 0,2166 dolarla 2016 Kasım ayından bu yana en yüksek seviyeyi gördü. İşte detaylar...

EMTİA PİYASASINDA NEGATİF SEYİR DEVAM ETTİ

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) yarın açıklayacağı para politikası kararlarından önce risk iştahı düşerken, emtia piyasasında, dolardaki değerlenmenin de etkisiyle negatif bir seyir izleniyor.

Para piyasalarındaki fiyatlamalara göre Fed’in yarın 25 baz puan faiz artırmasına kesin gözüyle bakılırken, politika metninde ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarındaki yönlendirmeler büyük önem arz ediyor.

Analistler, piyasalarda Fed’in faiz yükselişinin nerede durduracağına ilişkin belirsizliklerin varlık fiyatları üzerinde etkili olmayı devam ettirdiğine değinerek, yarınki toplantıyla beraber bu konunun açıklığa kavuşmasının beklendiğini söyledi.

HİNDİSTAN’DA ÜRETİM KAYGISI FİYATLARI YÜKSELTTİ

Emtia piyasasındaki negatif seyre karşın Intercontinental Exchange’de (ICE) 0,2166 dolarla 2016 Kasım ayından bu yana en yüksek seviyeyi gören şeker fiyatı, saat 14.35 itibarıyla 0,2154 dolardan işlem görmeye başladı.

Hindistan’da şeker üretiminin azalacağına ilişkin öngörülerin fiyatlarda yükselişe sebep olduğunu bildiren analistler, ülkede şeker rekoltesinin düşmesiyle küresel arz sorunlarının tetiklenebileceğinden endişe edildiğini kaydetti.

Analistler, Hindistan’ın dünyanın en büyük şeker üreticisi, Brezilya’nın ise dünyanın en büyük şeker ihracatçısı olduğunu kaydederek, bu nedenle bu iki ülkedeki gelişmelerin fiyatlar üzerinde etkili olduğunu belirtti.

Ayrıca diğer tarım emtialarında bugün dalgalı bir seyir izleniyor. Şu dakikalarda kahve ve  pamukta yüzde 0,3 yükseliş, kakaoda ise yüzde 1 civarında düşüş görülüyor.

Chicago Ticaret Borsasında işlem gören buğday yüzde 0,6, soya fasulyesi yüzde 0,4 ve mısır yüzde 0,2 azalış kaydetti.

DEĞERLİ METALLERDE DÜŞÜŞ EĞİLİMİ

Değerli metallerdeki düşüş seyri de devam ediyor. Bugün altında yüzde 0,9, gümüşte yüzde 1,9, paladyumda yüzde 1,4 değer kayıpları söz konusu oldu.


Çin’de ekonomik aktiviteye yönelik öncü verilerdeki güçlü toparlanmaya karşın baz metal fiyatlarında düşüşler dikkat çekiyor.

Çin’de ocak ayı imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) 50,1 seviyesinde yapılacak hem beklentileri aştı hem de imalat sanayinin daralma eğilimini sonlandırdığını gösterdi. Böylece ülkede hizmet sektörü PMI da 54,4’e çıktı.

Verilerin ekonomik aktivitedeki toparlanmaya işaret etmesine karşın, alüminyum yüzde 1,7, bakır yüzde 1, çinko yüzde 1,2, nikel yüzde 1,6 azalış kaydetti. Brent petrolün varil fiyatı ise yüzde 1 düştü.

Çeyiz düzecekler müjde! BİM'de 6'lı dekor Keramika tabak 169 TL! BİM aktüel kataloğu 3 Şubat 2023 fiyat listesi

A101'in kataloğu yayımlandı! Yeni ayda 9 kg toz deterjan 119 TL'ye elektrikli cezve 199 TL'ye satılacak! 2 Şubat 2023..

Tarım Kredi'den sepet dolduracak fırsat! tavuk eti 32 TL, süzme peynir 59 TL! 31 Ocak 2023 fiyat listesi...