Ekonomi

Sektörün duayen isminden ‘altın’ öneriler! Altın uzun vadede kazandırır, altına yatırım yapan kaybetmez!

Mücevher sektörünün önde gelen markalarından Ariş Pırlanta Yönetim kurulu Başkanı Kerim Güzeliş, altının 2023 yılı seyrine ilişkin önemli açıklamalarda ve öngörülerde bulundu. Güzeliş, altının uzun vadede en iyi yatırım aracı olduğunu savundu.Altının uzun vadede en iyi yatırım aracı olduğu görüşünü dile getiren Kerim Güzeliş, sektöre yönelik değerlendirmelerde de bulundu

117 yıllık mazisi ile ülkemizin en köklü mücevher markalarından biri olan Ariş Pırlanta Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Güzeliş, altının geleceğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Altının uzun vadede en iyi yatırım aracı olduğu görüşünü dile getiren Kerim Güzeliş, sektöre yönelik değerlendirmelerde de bulundu.

Altının uzun vadede her zaman kazandırdığını ve kazandırmaya devam ettiğini söyleyen Kerim Güzeliş, altının kendi değerini koruyan, kolay kolay değer kaybetmeyen ve kendi değerinin üzerine çıkan bir yatırım aracı olduğunu ifade etti.

Güzeliş, altın fiyatlarında, son dönemde her ne kadar düşüş yaşansa da orta vadede yeniden değer kazanacağını öngördü. Altın ons fiyatlarının da özellikle 30-40 yılı kapsayan bir grafik halinde incelenmesi halinde iniş ve çıkış dönemlerinin hangi etkenlerle şekillendiğinin rahatlıkla görülebileceğini kaydeden Güzeliş, “Küresel çapta yaşanan yüksek enflasyon altın fiyatlarını da etkiliyor” dedi. Kerim Güzeliş, ABD ve Avrupa ülkelerinde enflasyonun hız kesmeyeceğine ilişkin öngörülerin yanı sıra ABD Merkez Bankası Fed’in faiz artırımlarına ilişkin belirsizliklerin de altın fiyatlarının düşmesinde etkili olduğunu vurguladı.

ENFLASYON FİYATLARI ETKİLİYOR

 Ons altın fiyatlarının yaklaşık 3 aydır görmediğimiz seviyelere kadar gerilediğini kaydeden Güzeliş, yurt dışındaki gelişmelere bağlı olarak gram altın fiyatlarının da düşme eğiliminde olduğunu ifade etti. Güzeliş, ayrıca dünyada ekonomide yaşanan gelişmeler ve ABD’nin enflasyon rakamlarının yanı sıra yurt içi dinamiklerden kaynaklanan faktörlerin de fiyatlar üzerinde etkili olduğunu savundu. Güzeliş, şubat ayında yaşadığımız deprem felaketinin yanı sıra yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve hala yüksek seyreden enflasyon verilerinin de altın fiyatlarının seyrinde önemli rol oynadığını söyledi.

Genel olarak altın fiyatlarına ilişkin 2023 yılında yükseliş trendinin devam edeceğinin öngörüldüğünü dile getiren Güzeliş, altının daima düştüğü seviyelerden toparlanarak test ettiği seviyeleri tekrar gördüğünü, orta vadede altında yeni bir atağın geleceğini ileri sürdü.

PIRLANTAYA İLGİ ARTTI

Ariş Pırlanta Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Güzeliş, tüketici eğilimlerine ve trendlere de değinerek eskiden daha çok yatırım aracı olarak görülmesi nedeniyle de altına yönelimin daha fazla olduğunu hatırlatarak, “Ancak son yıllarda özellikle son 10-15 yıl içerisinde tüketicinin bilinçlenmesiyle pırlantaya olan talep artmış durumda. Çünkü pırlantanın da aynı zamanda bir yatırım aracı olduğu ortaya çıktı” diye konuştu.