Altın & Dolar

Selçuk Geçer doları olanların ayaklarını yerden kesecek yeni haberi verdi: 4 TL birden fırlayacak! 

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den doları olanların ayaklarını yerden kesecek yeni haberi verdi. Dolar 4 TL birden fırlayacak... Geçer, doların 4 TL birden fırlayacağını söyleyerek tarihi açıkladı

Dolar yorumları ile adından sıkça söz ettiren ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den doları olanların ayaklarını yerden kesecek yeni haberi verdi. Geçer, doların 4 TL birden fırlayacağını söyleyerek tarihi açıkladı...

DOLARI OLANLARIN AYAKLARI YERDEN KESİLECEK!

Selçuk Geçer, Avrupa Merkez Bankası en az 25 baz puan faiz arttırımı yapacağını söyleyerek, FED tarafında da Temmuz ayında 25 baz puanlık faiz artırımının yapılacağına kesin gözüyle bakıyor.

Piyasalar bu gelişmeler ışınğında şekillenirken, bu durum altın fiyatlarında baskıya neden oldu.

Geçer iki büyük bankanın faiz artışı yapacağı açıklamalarının Dolar kuru üzerinde de etkili olduğunu ve Türk lirasını etkilediğini söyledi. 

Geçer Fed ve ECB ile ilgili : ''Hem FED hem de Avrupa Merkez Bankası faiz artırımı yapacak. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir durum var. FED faiz artırımlarına daha erken başlamış ve Avrupa Merkez Bankası bekle gör taktiğini uygulamıştı.

 FED artık faiz artırımlarında sona gelirken Avrupa Merkez Bankası’nın alması gereken bir miktar daha yol var.

Bu da euro/dolar paritesinde değer artışı olması anlamına geliyor. Euro kuru dolar kuruna göre bir miktar daha fazla artacak. Bu dolar kurunun artmayacağı anlamına gelmiyor.” diyerek hem euro hem de dolar tarafında artışların olacağını öngördü.

DOLAR 4 TL BİRDEN FIRLAYACAK!

Selçuk Geçer, doların 4 TL birden fırlayacağını söyledi. Merkez Bankası'nın yıl sonunda dolar bekletisinin 26 TL olarak açıklandığına değinen Geçer, ''Şu anda o seviye yakalandı. Yeni bir değerlendirme yapılıp dolar kurunun yıl sonu tahmini 30 TL’nin üzerine çıkacak. Dolar kurunun serbest bırakılması doğru bir hamle.'' diyerek Temmuz ayının sonunda veya Ağustos başında bu rakamın görüleceğini söyledi. 

Altın yükselişte! Yatırımcılar hazır olda bekliyor! Kapalıçarşı altın fiyatları bugün ne kadar? 6 Temmuz altın fiyatları

İslam Memiş'ten gram altın almak isteyenlere ''Dikkatli olun'' uyarısı geldi! Bu rakamı görenlerin ağzı açık kaldı

Dolar 20 gün sonra tam olarak böyle olacak! Amerika Merkez Bankası'ndan ilk açıklama geldi!