30 / 06 / 2024

Selçuk Geçer uyardı: Otomobil fiyatları uçacak, konut fiyatları çakılacak!

Selçuk Geçer uyardı: Otomobil fiyatları uçacak, konut fiyatları çakılacak!

Ekonomist Selçuk Geçer yaptığı açıklamada otomobil fiyatlarının uçacağını, konut fiyatlarının ise çakılacağını söyledi. İşte Ekonomist Geçer'in o açıklamaları...



Bir önceki açıklamalarında hükümetin almış olduğu vergi kararlarının dolar üzerindeki etkileri ile ilgili önemli açıklamalar yapan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, bu defa da fırlayacak ve çakılacak yatırım araçlarını açıkladı.

Karar'da yer alan habere göre Ekonomist Selçuk Geçer son videosunda özellikle iki yatırım aracına dikkat çekti. Geçer'in açıklamalarına göre vatandaşların yatırım yapıp yapmama konusunda kararsız kaldığı araçlardan bir tanesi çakılırken bir tanesi de uçacak.

Selçuk Geçer uyardı: Otomobil fiyatları uçacak, konut fiyatları çakılacak!

Yaptığı açıklamalar ile gündeme bomba gibi düşen ekonomist Selçuk Geçer, yüksek enflasyon ile birlikte otomobil ve konut fiyatlarındaki artışa dikkat çekerek bu iki alanda çok önemli açıklamalar yaptı.

Açıklamasında 6 Şubat'ta meydana gelen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinden sonra konut fiyatlarının yukarı yönlü ivmelenmesi ve enflasyonun da etkileriyle otomobil fiyatlarında da artış yaşandığını kaydeden Selçuk Geçer, ilerleyen dönemde ise otomobil fiyatlarının daha da yükseleceğini, fakat konut fiyatlarında ise düşüş olacağını söyledi.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada hükümetin uyguladığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) projeleri ve azalan konut talebinin fiyatları aşağı çekebileceğini kaydeden Ekonomist Selçuk Geçer, otomobil almayı planlayanların da beklemeleri durumunda maliyetlerin yükselmesiyle beraber ceplerinden daha fazla para çıkacağını aktardı.

Ekonomist Selçuk Geçer, döviz karşısında Türk lirasının değer kaybetmesi ve yüksek enflasyonun otomobil fiyatlarını uçurduğunu dile getirdi.

Selçuk Geçer uyardı: Otomobil fiyatları uçacak, konut fiyatları çakılacak!

OTOMOBİL FİYATLARI UÇACAK


Açıklamasında tüm dünyada otomotiv sektöründeki üretim maliyetlerinin yükseldiğini ve söz konusu bu durumun fiyatlara da artıracağına da değinen Ekonomist Selçuk Geçer, hükümet tarafından getirilen 6+6 kuralı sonrasında küresel üretim sorunlarının daha fazla dikkate alınması gerektiğini dile getirdi..

KONUT FİYATLARI ÇAKILACAK

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut fiyatlarında ise düşüş yaşanacağı öngörüsünde bulunan Selçuk Geçer hükümetin seçimler öncesinde açıkladığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı projelerinin fiyatları bir miktar aşağı çekebileceğini söyleyerek talep düşüklüğü nedeni ile de bir miktar fiyatlarda gerileme olacağını kaydetti.

Ayrıca bunlar dışında hükümetin dolar konusunda planını da açıklayan Ekonomist Selçuk Geçer bankalardaki döviz hesaplarına vergi getirileceği şeklindeki kulis haberlerini duyurmuştu. Vergilerin dolar sahiplerini nasıl etkileyeceğini aktaran Selçuk Geçer yeni vergi uygulamasının daha önce yapılan hatalar gibi kayıt dışılığı artırabileceğini ve insanların paralarını bankalardan çekerek yastık altında saklamaya iteceğini dile getirdi.

 

Uzmanından arsa yatırımcılarına uyarı: Tapunuzu aynı gün almadan ödeme yapmayın!

Emekli ve memur maaşı hesaplama tablosu Temmuz 2024! En düşük maaşlar ne kadar olacak? 

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı için son 7 gün! Temmuz ayında kiralara ne kadar zam gelecek? 


Geri Dön