Ekonomi

Selçuk Geçer'den bomba asgari ücret tahmini! 5 haneli rakam telaffuz etti

Ekonomi piyasalarında farklı bir yere sahip olan Selçuk Geçer, asgari ücret hakkında beklentilerin 10 ila 11 bin lira arasında olduğuna vurgu yaparak, EYT’nin de ‘takır takır’ geldiğini ifade etti. İşte tüm detaylar...Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, asgari ücret hakkında beklentilerin 10 ila 11 bin lira arasında olduğuna dikkat çekerek, EYT’nin de ‘takır takır’ geldiğini söyledi

Asgari ücrete 2023’te yapılacak olan zamla alakalı bir süreden beri tartışma ve ihtimaller üzerinden varsayım yapılmakta.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, asgari ücret hakkında beklentilerin 10 ila 11 bin lira arasında olduğuna dikkat çekerek, EYT’nin de ‘takır takır’ geldiğini söyledi.

Türkiye dolar kuru üzerinde en yüksek tahminler verilmeye devam ederken tanınan ve bu nedenle BBDK tarafından adına suç duyurusunda bulunulan Selçuk Geçer, yine çok konuşulacak üç yeni tahminde bulundu. Hükümetin ekonomi durumuna ilişkin eleştirilerde bulunan Geçer, ihracatın her geçen gün daralmaya gittiğini ve dış ticaret açığının artacağına vurgu yaparken bir kırılma anının yaşanması gerektiğini söyledi. İşte, Geçer'in dolar üzerindeki açıklaması...

DOLAR REKOR SEVİYEYE ULAŞACAK
Yaşanan hareketlilik üzerine dolar kurunun yükselişe geçeceğini ifade eden Geçer, doların piyasada azalmasıyla bu durumun sert bir şekilde yükselmesine neden olacağı aynı zamanda doların yukarı çıkmasıyla enflasyonunda yükseleceği işaretleri verildi. Türkiye açlık sınırının asgari ücretin 4 katı olduğunu söyleyen Geçer, fakirliğin banka sektörünün karının artmasına neden olduğu ifade edildi.

 

ARABA YÜKSELECEK KONUT ÇAKILACAK
Araba ve konut fiyatlarındaki artış vatandaşa zor zamanlar yaşatırken hükümet bu durumun önüne geçmek adına 6+6 kuralını devreye soktu. Bunun üzerine açıklamalarda bulunan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, küresel çapta yaşanan üretim sorunlarının da hesaba katılması gerektiğini ifade ederken aynı zamanda kıtlık ekonomisinin de yaklaştığı demir, alüminyum, çip üretiminin azalmasına değinildi. Geçer, TOKİ projesinde seçime yönelik bir adım olduğunu söyledi.