17 / 07 / 2024

Selçuk Geçer'den çarpıcı dolar açıklaması! Geçmişi işaret etti, aynısı olacak dedi! O rakamı verdi...

Selçuk Geçer'den çarpıcı dolar açıklaması! Geçmişi işaret etti, aynısı olacak dedi! O rakamı verdi...

Dolar yorumları ile tanınan ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den son dakika dolar yorumu geldi. Geçer, geçmişte yapılan dolar hamlelerini hatırlatarak ''200 kat değer kaybedecek'' dedi...  


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


Son zamanlarda yatırımcılar dolar yatırımından uzaklaşmaya başladı. Dolardaki dengesiz seyir yatırımcıları tedirgin ediyor. Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurundaki son dakika gelişmeleri değerlendirerek çarpıcı açıklamalarda bulundu. Geçer, dolar kurunda geçmişte yapılan yanlış hamlelere değinerek '' 200 kat artacak'' dedi. İşte Selçuk Geçer son dakika dolar yorumu...

DOLAR KURU 3 AY BOYUNCA SABİT KALDI

Merkez Bankası’nın faiz kararından sonra dolar kuru 3 ay boyunca sabit kalmıştı. Bu dönemde birçok yatırımcı Türk Lirası varlıklarına yöneldi.

Geçer, dolar kurunun sabit tutulmasını eleştirerek, geçmişte yaşananları hatırlattı ve benzer bir durumun tekrar yaşanabileceğinin altını çizdi.

Selçuk Geçer den çarpıcı dolar açıklaması! Geçmişi işaret etti, aynısı olacak dedi! O rakamı verdi...

FAİZ KARARININ ARDINDAN DOLAR 32 TL OLDU!

Merkez Bankası, enflasyon ve kur artışı ile mücadele amacıyla  politika faizini yüzde 50 seviyesine çıkarmış ve ardından sabit tutmuştu. Faiz kararından sonra dolar kuru 32 TL seviyelerinde kalmış, rekor bir artış göstermemişti.

Bu durgunluğun ardından mevduat faizinin yüzde 50'ye çıkması ve borsanın rekor artış kaydetmesi, yatırımcıların Türk Lirası varlıklarına yönelmesine sebep oldu. 

DOLAR 200 KAT DEĞER KAYBETMİŞTİ

Selçuk Geçer, mevcut ekonomik politikaların felakete yol açabileceğini belirterek, geçmişte yaşananları hatırlattı. 

Geçer, bu programın aynısı geçmişte ağır sonuçlar doğurduğunu söyledi. Selçuk Geçer'e göre bu bir ekonomik program değil. 

994 yılında uygulanan politika ile şimdikinin aynı olduğunu söyleyen Geçer ''O dönemdeki ekonomik kriz, 2001 yılındaki krizi de tetiklemişti.'' dedi. 

1994 yılında 8 bin TL olan kur, 1,6 milyona çıkmıştı. Türk Lirası yaklaşık 200 kat değer kaybetmişti. Kuru sabit tutmaya çalışırken bu sonuçlarla karşılaşılmıştı” dedi.

Altın son viraja giriyor! İslam Memiş yarını işaret etti! Altın fiyatları ne olacak; yükselecek mi, düşecek mi?

Kapalıçarşı ata altın fiyatları ne kadar? 5'lik reşat altın fiyatı Kapalıçarşı'da kaç lira? 10 Temmuz altın fiyatları

Geri Dön