Ekonomi

Selçuk Geçer'in bu uyarısını dinlemeden dolara yatırım yapmayın!

Dolar bugün yukarı yönlü çıkışına devam ederken, ekonomist Selçuk Geçer'den "Hazır olun" uyarısı geldi.Dış ticaret açığının her geçen gün artış gösterdiğini aktaran Geçer, dolarda yüzde 100 dolar patlaması olacağını söyledi

Kişisel YouTube hesabından video yayınlayan Selçuk Geçer, dolar kıtlığı yaşanacağı konusunda uyarı yaptı.

Dış ticaret açığının her geçen gün artış gösterdiğini aktaran Geçer, dolarda yüzde 100 dolar patlaması olacağını söyledi.

Dış ticaretin Temmuz ayı itibariyle 1,7 milyar dolara geldiğini söyleyen Selçuk geçer, geçen aydan bu yana yüzde 147'lik bir artış olduğunu söyledi.

Faizlerin indirilmesine rağmen enflasyonun düşmediğini dile getiren deneyimli ekonomist, hükümetin doları düşürerek ihracatı artırmaya çalıştığını iddia etti. Selçuk Geçer'in iddiasına göre ise bu durumun doğru çıkması mümkün değil. Selçuk Geçer ayrıca ithalat ile ihracat arasındaki makasın her geçen gün arttığını belirtti.

Emekli ve memura yine zam göründü! İşte yeni maaşlar!

Selçuk Geçer'in bu uyarısını dinlemeden dolara yatırım yapmayın!

İslam Memiş'ten gram altın itirafı geldi: 'Kaybettim'

"YÜZDE YÜZLÜL BİR HAREKET GELEBİLİR"

Selçuk Geçer'in açıklamalarının en korkutan yanı ise dolarda yüzde 100 hareketin gelebileceğini söylemesi oldu. Geçer, "Bu dış ticaret açığı ile bu kısa vadeli borçlarla dolar kıtlığıyla önümüzdeki çok agresif hareketleri görebiliriz. Yükselmelerden bahsetmiyorum. Net bir kırılma ile karşılaşabilir. yüzde 100'lük bir hareket gelebilir. Bu kaçınılmaz" dedi.