17 / 06 / 2024

Selçuk Özdağ'dan TOKİ çıkışı: Ücretlerini yatıran hak sahipleri muhatap bile bulamıyor!

Selçuk Özdağ'dan TOKİ çıkışı: Ücretlerini yatıran hak sahipleri muhatap bile bulamıyor!

Gelecek Partisi Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ resmi X hesabı  üzerinden yaptığı paylaşımda TOKİ mağdurlarının sorunlarına parmak bastı. İşte Özdağ'ın o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...



Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Tuzla'da hayata geçirdiği konut projesi kapsamında hak sahibi yurttaşlar geçtiğimiz aylarda bir protesto gösterisi gerçekleştirmişti.

TOKİ mağdurlarının mağduriyetleri devam ederken, Gelecek Partisi Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ resmi X hesabı https://x.com/selcukozdag üzerinden yaptığı paylaşımda  TOKİ  mağdurlarının sorunlarına parmak bastı.

Selçuk Özdağ paylaşımında "Türkiye genelinde 1 milyon arsa verilecekti. Mesela İstanbul’da 50 bin arsadan bahsediliyordu. Ama arsa İstanbul’un neresinde kimse bilmiyor." ifadelerini kullanırken, ayrıca 
TOKİ’nin telefonlarına ulaşılamadığı gibi yatırılan başvuru ücretlerini almak isteyenlerin de muhatap bulamadığını belirtti.

Selçuk Özdağ'ın paylaşımı şu şekilde:

1-) Bu TOKİ kimin TOKİ’si? 
Hatırlanırsa CB Erdoğan, TOKİ’nin, “İlk Evim Arsa” projesini ilan etmişti. Ücretlerini yatıran hak sahibi vatandaşlarımız muhatap bile bulamıyor. 
Bu konuda bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz sn TOKİ yetkilileri?

2-) İki yıl önce dar gelirliler için ilan edilen  “İlk Evim Arsa” projesi Cumhuriyet tarihinin güya en büyük sosyal konut projesiydi. Türkiye genelinde 1 milyon arsa verilecekti. Mesela İstanbul’da 50 bin arsadan bahsediliyordu. Ama arsa İstanbul’un neresinde kimse bilmiyor.

3-) TOKİ’nin telefonlarına ulaşılamadığı gibi yatırılan başvuru ücretlerini almak isteyenler de muhatap bulamıyor. 81 ilde 1 milyon konut olacağı söylenen projenin akıbeti belli değil ama 
TOKİ, mesela Gaziantep’te veya sınırın hemen ötesinde olduğu gibi yabancılara konut edindirmekte pek mahir. Bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Selçuk Özdağ'ın paylaşımına şu yorumlar geldi:

 

Müteahhitler şikayetçi! Beton fiyatları 5 kat arttı...

Sur Tatil Evleri'nde 88 bin TL peşinat ve 8 bin TL taksitle!

TOKİ'den başkente 545 yeni konut! İhalesi yapılan dev proje işte bu tarihte tamamlanacak!


Geri Dön