Eğitim

Selçuk Üniversitesi'ne yeni rektör binası inşa edilecek!

Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Kampüsü içine Selçuklu mimarisini yansıtan yeni rektörlük binası inşa ediliyor. Alaeddin Keykubat Kampüsü içinde hızla yükseliyor.

Selçuk'a yeni rektörlük binası Selçuk Üniversitesi (SÜ) yeni rektörlük binası Alaeddin Keykubat Kampüsü içinde hızla yükseliyor. Şehir merkezinde bulunan mevcut rektörlük binasının taşınacağı yönündeki açıklamaların ardından üniversite yönetime oldukça güzel bir proje hazırlayarak uygulamaya koydu. Üniversitenin adına yakışır şekilde Selçuklu mimarisi tarzında hazırlanan yeni rektörlük binası, 3 bloktan oluşacak ve bloklar arası 2 tüp geçit sistemi olacak. 



Ayhan İnşaat Şirketi tarafından yapımı üstlenilen rektörlük binası inşaatı Kasım 2016 yılında tamamlanacak Ocak 2015 tarihi itibariyle çalışmalara başlanan inşaat, hızla yükseliyor. Çalışmalar tamamlandığında oldukça görkemli bir görünüme kavuşacak olan rektörlük binasının iç kısmı da yine Selçuklu motiflerinden oluşacak Ayhan İnşaat Sahibi Halil Ayhan, Şantiye Şefi inşaat Mühendisi Hüseyin Özmen ve İnşaat Mühendisi Seda Eryaman, inşaatı devam eden Selçuk Üniversitesi Rektörlük Binası hakkında açıklamalarda bulundu. 


A B ve C olmak üzere toplamda 3 bloktan ve 2 tüp geçitten oluşan yeni rektörlük binasının kullanış amacına uygun bir bina olduğunun altını çizen Halil Ayhan, "Keşke tüm kamu binaları bu şekilde planlanmış olsa, önemli olan binanın kullanışlı bir biçimde oluşturulmasıdır. Tüm idari birimleri tek çatı altında toplayan bil* bina inşaat etmekteyiz" dedi. "inşaat çalışmalarına Ocak ayı itibariyle başladık. Soğuk hava şartlarına rağmen çalışmaları sürdürdük." diyen Ayhan, "Kısmet olursa bu yılın 7. ayında döş cephe çalışmalarına başlamayı planlıyoruz" diye konuştu. Projenin Selçuk Üniversitesi'ne ait olduğunu söyleyen Halil Ayhan, projenin başarılı bir biçimde b ianesi için titizlikle çalıştıklarını söyledi. 



YEŞİL ALAN KORUNDU 

Şantiye Şefi İnşaat Mühendisi Hüseyin Özmen ise çalışmaların çevreye duyarlı bil- şekilde devan ettiğini belirterek, "İnşaat alanımız 13 bin metrekare olmakla beraber bu alanın yaklaşık 10 bin metrekare alanı ise çevre düzenlemesine aittir. Bu alanda süs havuzları ve yeşil alanlar bulunmaktadır. Ayrıca inşaat esnasında yerlerinden sökülen ağaçlar başka yere dikildi. Bu uygulamayı gerçekleştiımede Selçuk Üniversitesi yönetimi oldukça yardımcı oldu" dedi. 



SELÇUKLU MİMARİSİNİN İZLERİ 

Binanın Selçuklu mimarisinin izlerini taşıdığını dile getiren Özmen, "Bina ağırlıklı olarak Selçuk Mimari özelliklerini taşımaktadır. Binada 5 asansör bulunmakta ve kolonlar özel ahşap kaplama şeklindedir, Fiber beton kaplama sayesinde gürültü kirliliği ortadan kalkmış ve aynı zamanda da ısı kaybı ortadan kaldırılmış olacak Isınma ve soğutma sistemleri eski usul yerine modem bir şekilde merkezi olarak gerçekleştirilecek Bunun yanında ısınmada petek kullanılmayacak. Havalandırma sistemi ile binanın ısınma ve soğutma sistemi gerçekleştirilecektir" dedi. 



KASİM 2016'DA BİNA KULANIMA HAZIR 

"Bina da 250'ye yakın oda bulunmaktadır" diyen İnşaat Mühendisi Seda Eryaman da şunları kaydetti: "Senato salonlarının olması ise kullanış açısından büyük avantaj. Kullanış bakımından amacına uygun ve tarihle modem mimariyi bir araya getiren bir proje. Hedefimiz bu güzel projenin Kasım 2016 da bitmesi. Ancak bu tarihten önce kullanıma hazır hale getirebilmek için çalışmalarımız bütün hızıyla devam ediyor" dedi.



Konya Yenigün