Yeni Şirketler

Selçuk Yaşar, dev DYO arazisini satacak

Yaşar Holding Onursal Başkanı Selçuk Yaşar, İzmir'in Bornova ilçesinde yer alan eski DYO Fabrikası arazisiyle ilgili de bir dizi görüşme yaptıklarını söyledi

Fabrika arazisinin 136 dönüm olduğunu ve çok yakında büyük alışveriş merkezleri ve konut projelerinin bulunduğunu kaydeden Yaşar, araziyle bir kaç grubun ilgilendiğini dile getirdi. Yaşar, arazinin 150 milyon dolar değerinde olduğunu belirterek, "Bu konudaki görüşmeleri ben yürütüyorum.Suudi Arabistanlılar ve Bauhaus Grubu'yla görüşüyoruz. 3 ayda netleşir" dedi.
Gazete Habertürk

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

'Gençleştik, dinamizm geldi' diyen Selçuk Yaşar, Viking Kâğıdı satıyor

Yaşar Holding Onursal Başkanı Selçuk Yaşar, 'Yönetimdeki değişiklikle daha da gençleştik, dinamizm geldi' derken, kâğıttan çıkacaklarını belirtti. Yaşar, 'kriz teğet mi geçti tartışmaları' için de, 'Ağlamayı seven milletiz' dedi

Yaşar Holding Onursal Başkanı Selçuk Yaşar, holding yönetim kurulunda yapılan görev değişiklikleriyle ilgili, “Üst yönetimdeki değişiklikle daha da gençleştik, dinamizm geldi” dedi. Yaşar, grup olarak, kâğıt sektöründen çıkmak istediklerini kaydetti.
Yaşar, Holding'de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinin büyük kızı Feyhan Kalpaklıoğlu'ndan küçük kızı İdil Yiğitbaşı'na geçmesi ve yönetim kurulundaki değişiklerle gruba dinamizm geldiğini söyledi.
Üst yönetimde yaş ortalamasının 70'lerdeyken son dönemdeki görev değişikliğiyle 50'lere indiğini, kendisinin yönetimin dışında kalma kararının devam ettiğini söyleyen Yaşar, “Üst yönetimdeki bu değişiklikle daha da gençleştik, gruba bir dinamizm geldi” dedi.

Danimarkalılar istiyor
Selçuk Yaşar, grup olarak su, gıda ve boyada büyüme planlarının bulunduğunu, bu kapsamda kâğıttan ise çıkmayı planladıklarını bildirdi. Viking Kâğıt'taki hisselerin satışı için bazı gruplarla görüşme içinde olduklarını belirten Yaşar, Danimarkalı ve Finlandiyalı gruplarla görüştüklerini ifade etti.
Yaşar, İzmir'in Bornova ilçesinde yer alan eski DYO Fabrikası arazisiyle ilgili de bir dizi görüşme yaptıklarını söyledi. Fabrika arazisinin 136 dönüm olduğunu ve çok yakınında büyük alışveriş merkezleri ve konut projelerinin bulunduğunu kaydeden Yaşar, araziyle bir kaç grubun ilgilendiğini dile getirdi.
Yaşar, arazinin 150 milyon dolar değerinde olduğunu belirterek, “Bu konudaki görüşmeleri ben yürütüyorum. Suudi Arabistanlılar ve Bauhaus grubuyla görüşüyoruz. Üç ayda netleşir” dedi.
Gıda sektöründe ise yeni bir hindi türüyle atılım yapmayı hedeflediklerini anlatan Yaşar, tavuk etiyle rekabet edebilecek daha küçük boyutlarda yeni bir tür hindi üretimine başlayacaklarını ifade etti.

Yeni bir hindi türü
Beyaz hindiyi Türkiye'ye ilk getiren kişi olduğunu, şu anda hindi etinin büyük bir sektör haline geldiğini ifade eden Yaşar, “Şimdi mini hindi çıkarıyoruz. Büyük bir olay olacak. Tavuktan yaklaşık bir kilogram ağır, fiyatı da 1 TL daha yüksek. Tüketicinin ilgisini çekeceğini düşünüyoruz. Üretimini Seferihisar'daki Hedef Çiftliği'nde yapacağız” diye konuştu.
Grup bünyesinde yer alan ve Türkiye'nin ilk kâğıt fabrikası olma özelliğini taşıyan Viking Kâğıt'ın satışı için 2000 yılında Hollandalı SCA Mölnlycke Holding ile görüşme yapılmış ancak bir süre sonra satış gerçekleşmemişti.

Kriz teğet mi geçti?
Öte yandan, ekonomik krizle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Yaşar, krize rağmen Türkiye ekonomisinin mevcut durumunu çok kötü görmediğini söyledi. Kendisinin ‘karamsarlar' tarafında olmadığını belirten Yaşar, “Kriz teğet mi geçtiği” yorumlarıyla ilgili bir soruya, “Genelde öyle. Ağlamayı seven milletiz, ama ben o kadar kötü görmüyorum. Karamsar değilim. Şu anki yönetimin ekonomiden anladığı inancındayım” diye konuştu. Grubun krize rağmen iyi bir durumda olduğunu, boya ve gıdada başarı sağlandığını belirten Yaşar, grubun toplam çalışan sayısının 7 bin olduğunu ve bunda bir azalma olmadığını söyledi. (aa, Radikal)

Dokuz yıldır satış görüşmesinde
Yaşar Topluyuğu'nun Viking Kağıt'ta hisse satışı ilk kez gündeme gelen bir konu değil. İlk olarak 2000 yılının temmuz ayında Yaşar Topluluğu'nun Viking Kâğıt ve Selülöz A.Ş. şirketindeki yüzde 66.89 hissesinin yabancı bir gruba satışı konusunda görüşmeler yapıldığı açıklanmıştı. Viking Kâğıt ve Selüloz A.Ş'de SCA'ya hisse satışı, ön şartların tamamlanmaması nedeniyle gerçekleşmemişti. Muhtelif zamanlarda da Viking Kâğıt'ta hisse satışıyla ilgili bazı haberler kamuoyuna yansımıştı. Viking Kâğıt ve Selüloz A.Ş., 1969 yılında İzmir'in Aliağa ilçesinde kuruldu. 1971 yılında 13 bin 500 ton/yıllık kapasitesiyle tek yüzü perdahlı sargılık, baskılık ve laminasyonluk kâğıt üretimine başladı.1982 yılında Yaşar Topluluğu bünyesine katılan Viking Kâğıt, ‘Türkiye'nin ilk özel kağıt fabrikası' sıfatını taşıyor. Grubun sürekli gelişme felsefesiyle birlikte 1984 yılında tevsi yatırıma giden Viking Kâğıt, bu yatırımla kapasitesini 20 bin 250 ton/yıla çıkardı. Viking Kâğıt, 1994 yılında yüzde 67'si Yaşar'da olmak üzere yüzde 33 hisse oranıyla halka açıldı.
Radikal

Eski DYO Fabrikası arazisine Araplar talip oldu

Yaşar Topluluğu'nun satışa çıkardığı İzmir'deki araziye Körfez ülkeleri ile Bauhaus talip oldu. Yaşar Topluluğu Onursal Başkanı Yaşar, kağıt sektöründen de çıkmayı planladıklarını söyledi.
Yaşar Holding'in, İzmir Bornova'da satılığa çıkardığı 136 dönümlük eski DYO Fabrikası'nın bulunduğu araziye Araplar talip oldu. Yaşar Topluluğu Onursal Başkanı Selçuk Yaşar, 1982 yılında topluluğun bünyesine geçen Viking Kağıt'taki hisselerin satışı için Danimarkalı ve Finlandiyalı gruplarla görüşme yaptıklarını açıkladı.

İzmir Sanayici ve İş adamları Derneği (İZSİAD) tarafından düzenlenen ve Onur Ödülü aldığı "İzmir'e Katkı Ödülleri" töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yaşar, 136 dönümlük eski DYO Fabrikası'nın bulunduğu arazinin satılık olduğunu belirterek, bu konudaki görüşmeleri kendisinin yürüttüğünü söyledi. Yaşar, araziyle Suudi Arabistan'dan bir grup ile Türkiye'de yapı marketi alanında faaliyet gösteren Bauhaus'un ilgilendiğini ifade etti. Arazinin 150 milyon dolarlık bir değeri bulunduğunu kaydeden Yaşar, "Arazi, Forum Bornova, İKEA ve Kipa gibi alış veriş merkezlerinin bulunduğu bir alanda yer alıyor. Belki konut projesi için değerlendirebilirler. 3 ay içinde bu konu netlik kazanır" dedi.

Yaşar kağıttan çıkıyor
Grup olarak su, gıda ve boyada büyüme hedeflerinin bulunduğunu anlatan Yaşar, kağıttan ise çıkmayı planladıklarını belirtti. Gıda alanında özel bir ırk olan "Beybi Hindi"yi Türkiye pazarına sunacaklarını vurgulayan Yaşar, ürünün daha az kolestrollü, daha az yağlı ve kalbe faydalı olduğunu ifade etti. Yaşar, "Beybi Hindi, tavuk etiyle rekabet edebilecek daha küçük boyutlarda yeni bir tür. Beyaz hindiyi Türkiye'ye ilk getiren biz olduk. Şimdi mini hindi çıkarıyoruz. Büyük bir olay olacak. Tavuktan yaklaşık bir kilogram ağır, fiyatı da 1 TL daha yüksek. Tüketicinin ilgisini çekeceğini düşünüyoruz. Üretimini Seferihisar'daki Hedef Çiftliği'nde yapacağız" dedi.

Kriz karamsarı değilim
Tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik krizle ilgili olarak karamsar olmadığını belirten Yaşar, geleceği o kadar kötü görmediğini söyledi. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "Kriz teğet geçecek" sözüne de hak veren Yaşar, " Ağlamayı seven bir milletiz. Ancak ben o kadar karamsar değilim. Şu anki yönetimin ekonomide anladığını düşünüyorum" şeklinde konuştu. Küresel ekonomik krize rağmen grup olarak iyi durumda olduklarını kaydeden Yaşar, holding bünyesinde yaklaşık 7 bin kişinin çalıştığını ve bu sayıda bir azalma olmadığını ifade etti.
Holding yönetiminde geçen ay yapılan değişikliği de değerlendiren Selçuk Yaşar, grubun daha da gençleştiğini belirtti. Yaşar, "Üst yönetimdeki yaş ortalaması 70'den şimdi 50'lere düştü. Bu gruba dinamizm kattı" dedi.

TEB ile anlaşan DYO boya kredisi verecek
Türk Ekonomi Bankası (TEB) ile anlaşan DYO Boya, 15 Haziran'dan itibaren tüketicilerine 24 ay vadeli, yüzde 0.99 faizli dış cephe ve ısı yalıtım kredisi imkânı tanıyacak. DYO'nun Türk Ekonomi Bankası (TEB) ile imzaladığı protokole göre, DYO'nun 444 0 396 numaralı çağrı merkezine başvuran tüketicilerin müstakil konut veya binalarında DYO'nun uygulama bayileri tarafından keşif yapıldıktan sonra gereken kredi miktarı TEB'e bildirilecek. DYO Genel Müdürü Serdar Oran, kredi kullanmak isteyen tüketicilerden hiçbir masraf talep edilmeyeceğini, tüketicilerin tek yükümlülüğünün ferdi kaza sigortası yaptırmaları olduğunu söyledi. Yaşar Topluluğu'nun "biz 1 iz" başlığı altında Çeşme Altınyunus'ta gerçekleştirdiği "İş Ortakları Toplantısı"nda konuşan Oran, boya kredisinin ilk etapta dış cephe ve ısı yalıtımı ile sınırlı olacağını kaydetti.

Yaşar Topluluğu Boya Kimya Grubu'nun üç yıllık yol haritasını açıklayan Boya Kimya Grubu Başkanı Ahmet Yiğitbaşı ise DYO'nun bölgesel bir güç haline geldiğini, toplamda 350 milyon liraya yaklaşan cirosuyla Avrupa'nın sayılı boya üreticileri arasında bulunduğunu vurguladı.
Referans