Sektörel

Selçuklu İş Merkezi yatırımcıların tercihi oldu!

Selçuklu Holding kuruluşu olan Selin Yapı'nın Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ataç, İzmir'in Manhattan'ı olarak bilinen Alsancak Liman arkası Çamdibi bölgesindeki Selçuklu İş Merkezi'nin özellikle yatırımcılar açısından tercih edildiğini vurguladı

Yatınmcının artık ezber bozduğuna dikkat çeken Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ataç, İzmir'in gelişen ulaşım ağı ve lojistik merkezi olma hedefiyle çok kısa sürede önemli noktaya geleceğinin altını çizdi. Gayrimenkul alanında İzmir'i henüz uçuşa geçmemiş bir uçağa benzeten Ataç, "Bu uçağa şimdi binen uçar. Sonra binmek isteseniz de geç kalırsınız" diye konuştu. İzmir'de çok sayıda konut projesi olmasına karşın ticari projelerin az sayıda bulunduğuna dikkat çeken Ataç, "Ticari gayrimenkullerin yatırım açısından konuta göre çok daha getirişi fazla. İzmir başta olmak üzere özellikle 1 + 1 konutların yatırımcısına getirişi aylık 800 TL civarında olurken, aynı değerdeki bir ticari gayrimenkulün kira getirişi ise 1500 TL'yi buluyor. Yatırımcılara tavsiyemiz artık konut değil ticari gayrimenkulu tercih etmeleridir" dedi. 

Selin Yapı olarak İzmir'in yeni çekim merkezi olan Liman arkasında tüm işletmelerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek altyapı ve güvenlikte oluşturdukları Selçuklu İş Merkezi'ndeki gayrimenkullerin yaklaşık yüzde 40'mın satıldığına • İş merkezi girişinin tıpkı residencelarda olduğu gibi lobisinin bulunduğunu vurgulayan Ataç, gelen konukların burada karşılandığını belirtti. Ataç, "Artık klasik yatırım anlayışından kurtulup, ticari yatırımları düşünmenin vaktidir, metrekaresi 1050 lira artı KDV ile satılan bu yerler banka kredisiyle yüzde lOO'ıine kadar finanse edilebilir ve yaklaşık 15 yıldan daha az gibi bir sürede kendini amorti eder" Alsancak bölgesinin dünyanın ilk 50 limanı arasına girecek olması, İzmir - İstanbul ve Ankara yüksek hızlı tren ve İstanbul'a yolculuğu 3,5 saate indirecek otoyol çalışması kentin değerini onlarca kez arttıracak" ifadelerini kullandı. 

• Selçuklu İş Merkezi'nin başta sanayici ve esnaf olmak üzere tüm işverenlerin ihtiyaçlarını karşıladığını belirten Ataç," Yerleşimde ve depolamada size sıkıntı sağlanmaması adına düşünülmüş 5.5 metreye kadar yükselebilen tavan yapısı ve yüksek elektrik voltaj gücü de var. Üretim yapmak amaçlı kullanmak istediğinizde makinelerin ihtiyaç duyabileceği toplam 1250 KW voltaj gücü hazır. Asansör ve vinç yük taşıma sistemi altyapısıyla ağır ürünler ve malzemeler üst katlara rahatlıkla taşınabilir ve üst katlar zemin kat gibi kullanılabilir. Kısacası ister showroom isterseniz sanayi işletmesi olarak tüm kullanımlara uygun bir yapıdadır" dedi. 


dikkat çeken Ataç, "İş merkezimizde tüm detaylar ayrıntılı şekilde düşünülüp projelendirildi. Tüm iş yerleri ve misafirleri için her ayrı yapı adına 2 araçlık kapalı otopark bulunmakta. Toplam 3 katlı olan iş merkezinin en üst katı ise hem çalışanların öğle yemeklerini yiyebilecekleri hem de firma yetkililerinin misafirlerini ağırlayabilecekleri 400 kişilik alakart restorandan oluşmakta" ifadelerini kullandı. 


İzmir'in inşaat alanında hala emeklemeyi sürdürdüğüne vurgu yapan Ataç, İzmir'deki ticaret merkezinden bekledikleri ilgiyi göreceklerine inandıklarını söyledi. Kente yeni yatırımlar için öncelikle mevcut bina stoğunun eritilmesi gerektiğini anlatan Ataç. özellikle lojistik merkezi haline gelen İzmir'in bir de İstanbul, Ankara gibi illerle olan ulaşım ağının giderek kısalmasıyla inşaat sektörünün de hızlanacağını sözlerine ekledi. 

İzmir'de kentsel dönüşümün de kente çok olumlu katkısının olacağını açıklayan Ataç, özellikle plansız yapılaşma ve gecekonduların hem şehir estetiğine hem de iç bölgelerin nefes almasına engel olduğunu aktardı. 


Murat Ervin/Gözlem Gazetesi