03 / 05 / 2024

Selde evini kaybeden 8 aileye afet konutu yapılacak

Selde evini kaybeden 8 aileye afet konutu yapılacak

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Tekirdağ'ın Saray ilçesinde meydana gelen sel felaketinde evlerini kaybeden 8 aileye afet konutu yapılacağını bildirdi



Saray'daki, selden etkilenen alanlarda incelemelerde bulunan Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Az ve orta hasarlı binalarda hasar tespiti yaptık. Selde evini kaybeden 8 aileye afet konutu yapılacak" dedi.

Bakan Demir, kendi evini yapmak isteyen kimselere de uygun koşullarda kredi vereceklerini belirterek, şunları kaydetti: "Eğer, hasar gören evleri bizim yapmamız gerekirse yaptırarak sahiplerine teslim ediyoruz. Burada mağdur olan vatandaşlarımızın mağduriyetini gidereceğiz. Bundan sonra da bu tür su taşkınlarının olacağı düşünülerek evlerimizi nehir yataklarına uzak yerlere yapalım. Evlerinde hasar olmayanlar 'bir şey olmaz' demesinler ve tedbirlerini alsınlar. Bugün bu evlerde biz oturuyorsak yarın çocuklarımız oturacak. kendi yaptıklarımızla hayatımızı riske sokuyoruz."

Demir ayrıca, bölgenin "Afet bölgesi" ilan edilip edilmeyeceğine ilişkin soru üzerine, "Bu konu hakkında Ankara'ya döndüğümüzde elbette ki değerlendirmede bulunulacak. Böyle bir talep bizim önümüze gelirse şayet imzamızı atarız' dedi.

Bahçeköy'de, ev ve iş yerleri hasar gören vatandaşları ziyaret ederek acılarını paylaşan Bakan Demir, buradaki incelemelerinin ardından kara yolu ile İstanbul'a hareket etti.

Bakan Demir'e, bölgedeki temaslarında, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Tevfik Ziyaeddin Akbulut ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Necip Taylan ile öteki yetkililer eşlik etti.

Bu arada, Vali Kemelek, bölgedeki selin sürüklediği bir çiftlik evinde yaşamını yitiren 5 kişilik aile bireylerinden cesetlerine ulaşılanların cenazelerinin, toprağa verilmek üzere memleketleri olan Erzurum'un Pasinler
ilçesine uçakla gönderileceğini ifade etti.
A.A


Geri Dön