Kent Haberleri

Selden etkilenen KOBİ'lere sağlanan 'Acil Destek Paketi'nin kapsamı genişletildi!

Selden etkilenen illerdeki KOBİ'ler için sağlanacak "Acil Destek Paketi"nden, Artvin, Bolu, Giresun, Karabük, Kocaeli, Rize, Sakarya ve Trabzon'daki işletmeler de faydalanabilecek. İşte ayrıntılar...  Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından alınan bilgilere göre, KOSGEB KOBİ Finansman Destek Programı-Acil Destek Kredisi KOBİ'lerin finansmana erişiminin kolay hale getirilmesi ve bankalardan uygun kredi alabilmeleri için 21 Ekim 2019 tarihinde uygulamaya alındı

Selden etkilenen şehirlerdeki KOBİ'ler için Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan "Acil Destek Paketi"nden, Artvin, Bolu, Giresun, Karabük, Kocaeli, Rize, Sakarya ve Trabzon'daki işletmeler de faydalanabilecek. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından alınan bilgilere göre, KOSGEB KOBİ Finansman Destek Programı-Acil Destek Kredisi KOBİ'lerin finansmana erişiminin kolay hale getirilmesi ve bankalardan uygun kredi alabilmeleri için 21 Ekim 2019 tarihinde uygulamaya alındı. 

Bu çerçevede, bugüne kadar bankalardan kullandırılan kredi hacmi 445 milyon Türk Lirası'na yükseldi. Söz konusu kredi miktarına ait kar payı veya faizinin tamamı yani 126 milyon TL'sini de KOSGEB karşıladı. 

Selden etkilenen KOBİ'lere sağlanan "Acil Destek Paketi"nin kapsamı genişletildi!

Dönemsel ve ihtiyaca yönelik sağlanan "acil destek kredileri", KOSGEB Veri Tabanı'nda kayıtlı ve aktif, KOBİ Bilgi Beyannamesi güncel, KOSGEB desteklerinden yasaklı olmayan girişimci işletmeleri, stratejik ve öncelikli sektörlerde bulunan işletmeleri kapsıyor. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, dün, selden etkilenen şehirlerdeki KOBİ'lere KOSGEB tarafından 300 bin Türk Lirası'na kadar "Acil Destek Kredisi" sağlanacağını açıklamıştı. 

Bartın, Düzce, Ordu, Zonguldak, Samsun, Kastamonu ve Sinop'un yanı sıra Artvin, Bolu, Giresun, Karabük, Kocaeli, Rize, Sakarya ve Trabzon’daki işletmeler de söz konusu paketten kredi alabilecek. 

Selden etkilenen KOBİ'lere sağlanan "Acil Destek Paketi"nin kapsamı genişletildi!

ACİL DESTEK PAKETİ NASIL İŞLEYECEK? 

Acil Destek Kredi Programları'nın işleyişi şu şekilde:

- Acil Destek Kredisi uygulamasında destek kapsamı, üst limit ve destek oranı İcra Komitesi Başkanı olan Sanayi ve Teknoloji Bakanınca tespit ediliyor. 

- Kredi vadesinin ilk 12 ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler şeklinde ödemeli toplam 36 ay olarak yapılıyor. 

- Kredi faiz ve kar payı tutarları KOSGEB bütçesinden karşılanıyor ve program için gerekli bütçe aktarımı yapılıyor. 

- Teminat sıkıntısı yaşayan işletmelerin bu sorunlarının giderilmesini teminen Kredi Garanti Fonu AŞ düzenlenecek protokolün tarafı oluyor. 

- Genel başvuru ve uygulama kriterleri ile diğer hususlardaki iş ve işlemler KOSGEB KOBİ Kredi Faiz Desteği Yönetmeliği kapsamında sürdürülerek ilgili taraflarla protokole imza atılıyor. 

SON DAKİKA: Evde Bakım Yardımı  hesaplara yattı! Hemen hesaplarınıza bakın!

En düşük emekli maaşı 13 bin lira mı olacak? Kök aylıklara zam gelir mi? Emekliler dikkat!

TOKİ'den Çankırı'ya 150 konutluk yeni proje geliyor!