28 / 04 / 2024

Selim Akın kimdir? Selim Akın ne iş yapıyor?

Selim Akın kimdir? Selim Akın ne iş yapıyor?

Selim Akın Akfen GYO Yönetim Kurulu Üyesidir. Selim Akın kimdir? Selim Akın'ın eğitim durumu nedir? Selim Akın kariyeri ve eğitim durumu nedir? Selim Akın'ın kim olduğu ve Selim Akın'ın hangi alanlarda görevler aldığı ve detaylar...



Selim Akın, 2006 senesinde İngiltere’nin Surrey Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olmuştur. Selim Akın, aynı yıl Türkiye’ye döndükten sonra iş hayatına Akfen Holding Muhasebe Departmanı’nda başlamış ve sonrasında da Akfen Holding’in Proje Geliştirme ve Finansman Departmanları’nda görevde bulunmuştur.

Selim Akın’ın görev aldığı başlıca projeler ise şöyledir; Araç Muayene İstasyonları’nın özelleştirilmesi ve finansmanı, Mersin Limanı’nın özelleştirilmesi ve finansmanı, Akfen Holding’in halka arz ve tahvil ihracı olmuştur. Halen Akfen İnşaat ve Turizm A.Ş. ve İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapan Selim Akın, Akfen Holding’in CEO'luğunu da yürütmektedir.

Selim Akın’ın, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD), Türkiye Genç İşadamları Derneği ve Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Denetleme Kurulu üyelikleri bulunuyor. Akın aynı zamanda 2018 senesinden bu yana DEİK temsilciliği görevini de üstleniyor.

Selim Akın kimdir? Selim Akın ne iş yapıyor?

 AKFEN GYO HAKKINDA

Akfen GYO, alanında öncülük yaptığı “Çağdaş Şehir Otelleri” projesiyle 2007’den itibaren 14 yılda 21 otel, 1 tatil köyü, 2 yurt ve 1 ofis binasından oluşan portföye ulaştı. Böylece Akfen GYO, başta Accor uzmanlığı ile Türkiye’nin başlıca otel yatırımcılarından biri haline gelmiştir. 1997’de Aksel Turizm Yatırımları ve İşletmecilik A.Ş. ünvanlı ile faaliyete geçen firma, 2006’da gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüştürülmüştür.

11 Mayıs 2011 tarihinde halka açılan Akfen GYO, o tarihten bugüne “AKFGY” hisse kodu ile Borsa İstanbul’da (BIST) işlem görmeye devam ediyor. 2022 sene sonu fiili dolaşım oranı yüzde 44,55 seviyesindedir. 2022 sene sonunda Akfen GYO hisse kapanış fiyatı 5,28 Türk Lirası, (Kapanış piyasa değeri: ise 6,85 milyar TL/367 milyon ABD$) olmuştur.  Bun agöre, Akfen GYO halihazırda Yıldız Pazar’da işlem görmekte olup 2022 senesinde BIST100’e girmiş ve 2023 senesinde SPK’nın 1. grup şirketleri arasında yer almaya başlamıştır.

Gülsüm Azeri kimdir? Gülsüm Azeri ne iş yapıyor?

Dr. Ö. Özgür Tort kimdir? Dr. Ö. Özgür Tort ne iş yapar? 

Prof. Dr. İsmail Demir Kimdir? Prof. Dr. İsmail Demir ne iş yapıyor?

İlhan Helvacı kimdir? İlhan Helvacı ne iş yapmaktadır?


Geri Dön