29 / 04 / 2024

Selimiye Camisi'nin silüetini bozacak yapıya izin verilmiyor!

Selimiye Camisi'nin silüetini bozacak yapıya izin verilmiyor!

Selimiye Camisi'nin silüetini bozan yapılara kesinlikle izin verilmediğinin altını çizen Edirne Belediye Başkanı Gürkan "Selimiye Camisi silüeti ile ilgili yaptığımız bir simülasyonumuz var." dedi.



Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kentsel dönüşümle ilgili basın toplantısı düzenledi. Selimiye Camisi'nin silüetini bozan yapılara izin vermeyeceklerini belirten Başkan Recep Gürkan, Selimiye Camisi'nin silüetini korumanın  çok önemli olduğunu söyledi. 


Selimiye Camisi nin silüetini bozacak yapıya izin verilmiyor!


Edirne Belediyesi'nin silüete özel bir simülasyon hazırladığını anlatan Başkan Gürkan, "Selimiye Camisi silüeti ile ilgili yaptığımız bir simülasyonumuz var. Ruhsat verirken önce o simülasyona inşaatı koyuyoruz. Etkiliyor mu, etkilemiyor mu diye Selimiye aksını alıyoruz. Selimiye Camisi'nin silüeti birinci etken, rüzgar koridorları, nefes alması, yollar tüm bunları hesaplayarak planlayacağız." şeklinde açıklama yaptı. Gürkan, özellikle silüeti bozan yapılara izin verilmediğini ve kesinlikle verilmeyeceğinin altınız çizdi. 


Selimiye Camisi nin silüetini bozacak yapıya izin verilmiyor!


Edirne Belediyesi yapı stokları eskimiş yaklaşık 1.500 dönümlük alanda kentsel dönüşüm çalışması yapacak. Planlanan projeden bahseden Gürkan, "Vatandaşlarımızı yıllardır yaşadığı komşuluk ilişkilerinin olduğu, çocuklarının doğduğu bölgeden koparmadan daha konforlu ama hepsinden önemlisi, sağlam ve deprem yönetmeliklerine uygun meskenlerde oturtmak temel hedefimiz." ifadelerinde bulundu.


Gürkan, planlanan kentsel dönüşümle yeşil alanları artacağına ve yeni konutlatın günümüz teknolojisine uygun bir şekilde tasarlanacağını söyledi. 


AA


Geri Dön