27 / 04 / 2024

Selva Gıda, Japonların taleplerini karşılamak için tesis kurdu!

Selva Gıda, Japonların taleplerini karşılamak için tesis kurdu!

Türkiyeden Japonyaya en fazla makarnayı ihraç eden Selvanın yeni yatırımı 15 gün içinde devreye girecek. Selva Gıda Genel Müdürü Mehmet Karakuş İhracattaki farklı talepleri karşılamak için üretimimizi yüzde 70 artıracak yeni kapasite yatırımı yaptık" dedi



İttifak Holdinge bağlı Selva Gıda, Japonların taleplerini karşılamak için 8 milyon liralık yeni yatırım yaptı.

Türkiyeden Japonyaya en fazla makarnayı ihraç eden Selvanın yeni yatırımı 15 gün içinde devreye girecek. Selva Gıda Genel Müdürü Mehmet Karakuş İhracattaki farklı talepleri karşılamak için üretimimizi yüzde 70 artıracak yeni kapasite yatırımı yaptık. Üretim 36 bin tondan 65 bin tona çıkacak. Deneme üretimi başladı. Yeni tesislerde Japonya standartlarda üretim yapılacak. İlk defa insan hatasını sıfırlayan sistem kurduk. 8 milyon liralık bir harcama yaptık dedi. Karakuş ayrıca kojenerasyon tesisi de kurduklarını anlatarak bu yatırımın da yıl sonunda biteceğini anlattı. Üretim aşamasında Ar-Geye önem verdiklerini de söyleyen Mehmet Karakuş Ayrıca saha araştırmalarınada önem veriyoruz. Ürünlerimizi test eden 5 bin müşterimiz var. Meyveli irmik ürünlerimiz bu testler sonucu oluştu. TÜBİTAKla da çalışmalarımız oldu. Ciddi Ar-Ge çalışmaları sonucu ıspanaklı ve peynirli mantı ürettik dedi.

Pazar hakkında da bilgiler veren Karakuş yüzde 5-6lık pazar payıyla Türkiyede üçüncü sırada olduklarını belirtti. Karakuş, Türkiyede 22 üreticinin toplam 1.7 milyon tonluk kapasiteye sahip olduğunu, buna rağmen iç pazar ve ihracat büyüklüğünün 800 bin tonda kaldığını anlattı. İhracatta Türkiye olarak 400 bin tona koşan bir yapımız var. İthal girdimiz yok. Durum buğdayında Türkiye kendi kendine yetiyor. İtalya ise yüzde 60ını ithal ediyor diyen Karakuş, ihracatta İtalyanların ardından ikinci sırada olduklarını söyledi. 25 Ekimin Dünya Makarna Günü olarak kutlandığını da belirten Karakuş, bu yıl deprem nedeniyle kutlamaları yapmadıklarını onun yerine bölgeye 40 ton makarna gönderdiklerini de söyledi.
Star/YAŞAR KIZILBAĞ


Geri Dön