Genel

Sema Hastanesi Kazakistan'da açıldı!

Dünyanın dört bir yanına açtıkları okullarla isim yapan Türk girişimciler, sağlık sektöründe de kalıcı olmayı hedefliyor...

 Pek çok fakir ülkede sağlık taraması yapan İstanbul'daki Özel Sema Hastanesi, bu amaçla Türk cumhuriyetlerine açılıyor. İlk sağlık kompleksi geçtiğimiz hafta Kazakistan'da faaliyete geçti. 15 Türk hekim ve 5 tane de ihtisasını Türkiye'de tamamlayan Kazak doktorun görev yaptığı Almatı Sema Hastanesi, tüm branşlarda hizmet verecek. Teknik donanım, fizikÜ® yapı ve uzman kadrosuyla ülkenin modern hastanesi olan kurum, özellikle kalp hastalıkları konusunda uzmanlaşacak.

Sema Hastanesi Direktörü Sedat Erten, Almatı'daki hastanelerinin iki ülke arasındaki dostluğu pekiştireceğini söylüyor. Kazakistan Tabipler Birliği'nin yeni açılan hastane için 'Ülkenin en modern hastanesi' ifadesini kullandığını belirten Erten, hastanenin sağlık turizmine de katkı sağlayacağına dikkat çekiyor: 'Hem o bölgeye hizmet vereceğiz hem de sağlık turizmi ile ülkemize Kazakistan'dan hasta getireceğiz.' Hastanede 2 ameliyathane ile birlikte 24 saat hizmet veren yoğun bakım ünitesi bulunduğunu aktaran Erten, 'Yataklı tedavi katlarında her hasta odasında hemşire çağrı sistemi bulunan hastanede, 15 tek kişilik, 2 VIP ve 10 yoğun bakım yatağı yer alıyor.' diye konuşuyor.

Almatı Sema Hastanesi, 2 bin 500 metrekare üzerindeki kapalı alanda, genel hastane ve kalp hastanesi konseptinden oluşan, hastane kompleksi, kalp-damar cerrahi, kardiyoloji, beyin cerrahisi, dahiliye, genel cerrahi, çocuk cerrahisi, göz, kulak burun boğaz, radyoloji ve anestezi bölümleri ile hizmet verecek. Üstün teknolojik donanımlı kurumda, 2 ameliyathane ile birlikte 24 saat hizmet veren yoğun bakım ünitesi bulunuyor. 15 tek kişilik, 2 VIP ve 10 yoğun bakım yatağı yer alıyor. Yataklı tedavi katlarında her hasta odasında hemşire çağrı sistemi bulunuyor. Uluslararası düzeyde üniversitelerde eğitimlerini tamamlamış 20'e yakın doktor ve özel eğitim görmüş 40 hemşire olmak üzere toplam 80 personelle hizmet verecek olan hastanede görev yapan bütün hekimler alanlarında uzman, Türkiye'nin en seçkin hastanelerinde görev almış tecrübeli doktorlardan oluşuyor.

Öte yandan İstanbul Sema Hastanesi, TS 10002 Müşteri şžikyetleri Yönetim Sistemi Belgesi'ni İstanbul genelindeki alan ilk özel hastane oldu. Belge, TSE kuruluşunun aralık ayı içinde gerçekleştirdiği denetimler sonrasında verildi.
 
Zaman/çağlar Avcı