Genel

Semerkand Line'da 140 bin TL'ye!

Yüzde 85'i yeşile ayrılan Semerkand Line Yönetim Kurulu Başkanı Cabir Bayrak, yüzde 65'ini sattıkları projenin başlangıcından bitimine kadar yüzde 45 prim öngördüklerini kaydetti

Semerkand Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Cabir Bayrak, üniversiteler, hastaneler, alışveriş merkezleri (AVM), E5, belediye binası, TEM gibi noktalara 5 dakikada ulaşılabilen konumundan hareketle 'Her yere 5 dakika' sloganı ile sat ¬tıkları Semerkand Line projelerinde her ayrıntıyı düşündüklerini söyledi. İstanbul'un son yıllarda hem konut hem AVM yatırımlarının merkezi haline gelen Beylikdüzü'nde inşa edilen Semerkand Line projesini anlatan Bayrak, sektörde önümüzdeki döneme ilişkin beklentilerini ise şöyle aktardı:
'Satışlar hedefler doğrultusunda sürüyor. şžu anda kamu yatırımları sektörü hareketlendirmiş durumda. Seçim sonrasında da bekleyenler alıma geçecektir. İstanbul'da stoktan söz ediliyor ama ihtiyaç da çok büyük. Doğumlar, genç nüfus ve yemleme ihtiyacından dolayı büyük bir açık söz konusu. Önemli olan bu ihtiyaç ile arzı buluşturmak, yani tüketilebilecek olanı üretmek. Lokasyon çok önemli. Satılmayacak bir yerde en iyi projeyi de yapsanız anlamı olmayabilir, ihtiyacı gideremeyebilir-siniz.'
Bayrak, 140 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışını sürdürdükleri Semerkand Line'ın ilk çıktığında 1+1'leri 90 bin TL'den sattıklarını belirterek 'Satışa Ekim 2010'da başladık. O zaman 90 bin olan daire şimdi 140. Projeyi tam an-lamıyla Mart 2013'te bitirmiş ve sahiplerine teslim etmiş olacağız. Yani projenin başlangıç tarihi ile bitiş tarihi arasında yüzde 45 prim yapar diye düşünüyorum' dedi.

İstanbul Semerkand Villaları, Bodrum İçmeler Egeria Suites, Bodrum Gökçebel Evleri, Bodrum Yahkavak Villa Select ve istanbul Beylikdüzü Semerkand Evleri projelerini yaşama geçiren Semerkand Yapı'nın Başkam Bayrak, Semerkand Line'ın çevresel etki değerlendirme (çED) raporu başta olmak üzere imar planı gereği görüşü ve onayı alınması gereken bütün kurum ve kuruluşlardan raporları bulunduğunu belirtti.

Semerkand Yapı'nın 60-65 milyon dolarlık Semerkand Line projesini takiben yeni yatının planlarını anlatan Bayrak, şimdilik Bayrak şimdilik Bayrampaşa'da TEM üzerinde 5 bin metrekarelik arazilerinde 15 milyon dolarlık karma projenin kesinleştiğini belirtti. Birkaç arazi alımı için daha çalıştıklarını belirten Bayrak, konut işine sayısal bakmadıklarını ve doğru yerde doğru projenin satışta hiç zorlanmadığına dikkat çekti.
Cumhuriyet/Fatma Koşar

444 1 402

http://www.semerkandyapi.com/
info@semerkandyapi.com.tr

http://www.semerkandline.com/

Projeden görüntüler için tıklayınız