İş Fırsatları

Şen Piliç Anadolu Endüstri Meslek Lisesi açılıyor

Şen Piliç tarafından Sakarya'da 5 milyon liraya yaptırılan Anadolu endüstri meslek lisesi eğitim ve öğretime başlıyor

Şen Piliç tarafından "Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası" kapsamında 2008 yılında Sakarya'nın Erenler ilçesinde yaptırılan Şen Piliç Anadolu Endüstri Meslek Lisesi tamamlandı. Bu eğitim ve öğretim yılında 210 öğrenciyle faaliyete başlayacak okulun 4 yıl sonra 840 öğrenciye eğitim vermesi planlanıyor.  Şen Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Gürdamar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl kuruluşlarının 30. yılında toplumun eğitimine katkı sağlamak  ve tamamen sosyal bir sorumlulukla gönüllü olarak bir okul yapmak için çalışmalara başladıklarını belirtti.

Yaptırdıkları okulun 30 dönüm arazide 9 bin metre kare inşaat alanı olan, lise binası, gıda atölyesi ve metal atölyesi olarak üç binadan oluştuğunu bildiren Gürdamar, binanın her sene 7 sınıfa 210 talebe alınarak dördüncü senede 840 talebenin eğitim aldığı 28 sınıflı ve atölyeleri olan bir lise olacağını kaydetti.

Eğitimin toplumun en öncelikli değeri olduğunu ifade eden Gürdamar, şunları söyledi:
"Üretim insanla yapılır. Eğitilmiş insan hem kendine hem de topluma, eğitilmemişe göre daha faydalıdır. Okul yapmaya karar verdikten sonra ilkokul mu, lise mi, endüstri meslek lisesi mi veya bir fakülte binası mı olmalı diye düşündük ve gördük ki üniversite ve yüksek okul mezunlarındaki işsizlik oranı diğerlerine göre daha yüksek.

Türkiye'deki yetişmiş ara eleman ihtiyacını da görerek Endüstri meslek lisesi yapmaya karar verdik. Meslek sahibi gençler daha kolay iş buluyorlar.  İlkokulu bitiren ve lise eğitimi almak isteyen ailelerin tercih sırası fen lisesi, Anadolu lisesi, endüstri meslek lisesi olmazsa normal lisedir. Demek ki ailelerde işin farkında. Milli Eğitim için meslek lisesi eğitimi normal lise eğitiminden daha pahalı bir eğitim ama çok gerekli bir eğitim.

Şen Piliç tesislerinin Sakarya'da ve çalışanlarının yüzde 75'inin Sakaryalı olduğunu kaydeden Gürdamar, " Biz bu değeri Sakarya'da ve Sakaryalı çalışanlarımızla birlikte yarattık ve okulu Sakarya'ya yaptık" dedi.  Tarımla kazanıp, sanayiye yatırım yapılması gerektiğine inandığını belirten Gürdamar, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizim kafamızdaki, bu Lisenin tarım lisesi olması idi. Çünkü güneş ve toprak doğanın fabrikasıdır. Bu fabrikayı iyi kullanamazsak tarımsal üretim yapmadan ülkemizin zenginleşmesi çok zor. Tarımla uğraşan insanlar tohumu, toprağı, fidanı, sütü, eti, tanımalı. En önemlisi kar zarar hesabı yapabilmeli.  Bu nedenle gıda atölyesinde talebelere tohum, et, ekmek, süt, peynir, yoğurt, fabrikasyon yemek yapmak gibi konular öğretilecek ve bu bilgiler laboratuvarla pekiştirilecek. Metal atölyesinde ise ısıtma, soğutma, klima, sıhhi tesisat öğretilecek.
Türkiye, konumu, toprakları, iklimi, kaliteli insanı ile Avrupa'nın ve komşularının etini, yumurtasını, sütünü, peynirini, meyvesini, sebzesini yetiştirmeye adaydır. Başka ülkelerden daha kaliteli ve ucuz üretim yapabilirsek bunu başarırız. Bu konuda, yaptığımız okulunda bir katkısı olacaksa ne mutlu bize."
Milliyet