29 / 04 / 2024

Senatörlerden kripto para adımı: ABD’de kripto paralara yeni düzenleme!

Senatörlerden kripto para adımı: ABD’de kripto paralara yeni düzenleme!

ABD'de bazı parlamenterler kripto para alım satımıyla ilgilenen komisyonculara ilişkin düzenlenme getirilmesi amacıyla bir yasa teklifi hazırladı.



ABD’de bazı milletvekilleri kripto para alım satımının düzenlenmesi amacıyla harekete geçti. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; hazırlanan yasa teklifi, kripto paralara ilişkin işlem gerçekleştirip komisyon kazanan kişi ve kuruluşların menkul kıymet piyasasında işlemde bulunan herhangi bir kişi veya kuruluşla aynı kurallara tabi olmasını hedefliyor. 

Böylece kripto para kazançlarında vergi gelirlerinin hesaplanması da daha kolay hale gelecek. 

Senatörlerden kripto para adımı: ABD’de kripto paralara yeni düzenleme!

“STANDART PROSEDÜRE GÖRE DÜZENLENMELİ”

Ohio Senatörü Rob Portman’ın konuya ilişkin geniş bir altyapı paketi kaleme aldığına dikkat çekildi.

Portman’ın basın sözcüsü Drew Nirenberg, yasal düzenlemenin vergilendirme ya da kullanıcı gizliliğine ilişkin değil, kripto işlemlerinden komisyon alan kişi ve kuruluşların işlemlerinin standart prosedüre göre raporlanmasıyla ilgili olduğunu dile getirdi.

Senatörlerden kripto para adımı: ABD’de kripto paralara yeni düzenleme!

‘BROKER’ TANIMI GENİŞLETİLİYOR

Buna göre, kripto para literatüründe ‘broker’ şeklinde bilinen komisyoncular, kullanıcıların kripto para alım satımı için ne kadar ödediği gibi bilgileri devlete bildirim yapma zorunluluğuna tabi olacak. Ayrıca teklifteki ‘broker’ tanımının merkezi olmayan borsalarda işlem gerçekleştiren kullanıcıları da kapsayacağı ifade ediliyor. 

Senatörlerden kripto para adımı: ABD’de kripto paralara yeni düzenleme!

KRİPTOCULAR KARŞI

Kripto para piyasalarında işlem gerçekleştiren komisyoncu şirketler ise düzenlemeye karşı duruyor. Politico tarafından katarılana göre, Topluluğu İcra Direktörü Kristin Smith, değişikliği “Kripto ile ilgili bu aktörlerin, işletmelerin ve bireylerin çoğunu denizaşırı ülkelere yönlendirme potansiyeli bulunduğunu” diyerek tanımladı. Smith, teklifin yenilikleri boğma potansiyelinde olduğuna vurgu yaptı. 

Ayrıca teklifle beraber başka kripto paraların blok zincir sistemlerini kullanan fakat kendi değeri olan tokenlarla ilgili bir düzenleme getirileceğinin de altı çiziliyor.

Kripto paralar hareketlenecek mi?

Kripto paralarla ilgilenenlerin sayısı 221 milyona ulaştı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön