Ekonomi

Sendika başkanı açıkladı! 10 bin taşeron işçiye kadro müjdesi!

Kamuda taşeron şirketler aracılığıyla çalışan binlerce vatandaşın merak ettiği tek konu kadro alıp almayacakları. Beklenen müjde geldi. İşte ayrıntılar...Beklenen müjde geldi

Kamuda taşeron şirketler aracılığıyla çalışan binlerce vatandaşın merak ettiği tek konu kadro alıp almayacakları. Beklenen müjde geldi. Kamuda taşeron ve kadrolu çalışan personellerin hakları farklılık gösterdiği için taşeron işçiye kadro müjdesi geldi. En son 2017 yılında kamuda çalışan taşerona bağlı çalışan 10 bin işçiye kadro verilmişti. Peki taşeron işciler ne zaman kadroya geçecek? İşte ayrıntılar... 

Kamuda taşeron şirketler aracılığıyla çalışan binlerce vatandaşın merak ettiği tek konu kadro alıp almayacakları. Beklenen müjde geldi. Kamuda taşeron ve kadrolu çalışan personellerin hakları farklılık gösterdiği için taşeron işçiye kadro müjdesi geldi. En son 2017 yılında kamuda çalışan taşerona bağlı çalışan 10 bin işçiye kadro verilmişti. O yıldan bu yıla taşaron sayısıda hızlı bir artış yaşandı. Edinilen bilgilere göre sadece karayolları taşeronlarına bağlı kadrosuz personel sayısı 12 binden çok.  

Kamuda Taşeron İşçinin Kadro Mücadelesi

Gündemi sık sık meşgul eden taşeron personeller haksız bir şekilde muamele gördükleri öne sürülüyor. Karayollarında çalışan personellerin kadro haklarına kavuşması için işçi sendikaları harekete geçti. İşçilerin örgütlenme, hukuk ve kadro başarısı geçen senelerde olumlu yanıtlar almıştı. 

10 bin taşeron işçiye kadro müjdesi

Yol – İş Sendikası Başkanı Ramazan Ağar, taşeron olarak çalışan işçilerin durumunu değerlendirdi. Ağar, ilk etapta 6 bin 417 taşeron işçinin kadroya alınıp iş başı yaptığını kaydederek şunları söyledi: "Daha sonra, 3 bin 500 taşeron işçisinin kadroya alınmasıyla ilgili protokolü imzalayarak, yaklaşık 10 bin taşeron işçisinin kadroya kavuşmalarını sağladık. Böylece Karayollarımız, kendi hizmetlerini 20 bin norm kadrosuyla, kendi işçileriyle yapacak hale gelmiş oldu. Yol – İş, bu başarıyı 5 yıl süren çok yönlü bir mücadele sonucunda elde etti. Hatta bu mücadelemiz sayesinde kamuda çalışan taşeron işçilerin tamamı, 2017 yılında yapılan düzenleme ile kadrolarını aldılar."

12 bin taşeron işçi çalışıyor

Ağar,: "Yol – İş’in verdiği hukuk mücadelesi sonunda 1 milyona yakın kamu işçisine kadro imkanı yaratılmış oldu. Ancak bu kadro hakkı sağlanmakla beraber, gelin görün ki bugün tekrar taşeron işçileri kamuda ağırlıklı olarak görev almaya başladılar. Kendi alanımız olan Karayolları Genel Müdürlüğü kapsamında bugün yaklaşık 12 bin taşeron işçisinin çalıştığına şahit oluyoruz."

Taşeron ve kamu işçileri dikkat! Ne kadar zam yapılacak?

Taşeron işçi için kritik süreç! Ne kadar zam yapılacak?

Taşeron Bankası Consubcon 28 ülkede müteahhitlere taşeron buluyor!