Genel

Seranit DRC Isıtma Sistemleri ile Altın Çekül'ü kazandı!

Porselen karo ürünleriyle tanınan Seranit, seramiğin en üst düzeyde teknoloji alanlarından birini temsil eden ısıtıcılarda özel bir teknoloji geliştirdi

Porselen karo ürünleriyle tanınan Seranit, seramiğin en üst düzeyde teknoloji alanlarından birini temsil eden ısıtıcılarda özel bir teknoloji geliştirdi. Hamdi Altunalan, Altın Çekül ödülünü aldıkları bu ürünle kızıl ötesi dalgalardan oluşan doğal bir ısı kaynağı yaratmayı başardıklarını kaydetti.

Turkeybuild İstanbul, bu yıl da 'Altın Çekül' ödüllerini dağıtıyor. Fuarda 'Altın Çekül Yapı Ürün Ödülü'ne 3'üncü kez layık görülen isim ise seramik sektöründeki inovatif yaklaşımlarıyla tanınan Seranit oldu. Firma, ödülü, DRC Isıtma Sistemleri isimli ürünüyle aldı. Seramikte üst teknoloji yaklaşımı olarak kabul edilen ürünün, geliştirilmesinde güneşin ısıtma sistemine en yakın sistem kullanıldı. Ürün, ısıtıcıda kullanılan kızılötesi teknolojisiyle canlıların üşüdüğünde kendini ısıtmak için yaydığı enerjiyi emen, onu hafif bir ısıya dönüştüren ve geriye yansıtan seramik-yansıtıcı lifler içeriyor. Bu özellikleriyle yeni nesil seramik ısıtıcı, tamamı doğal olarak nitelendrilen uzak kızıl ötesi dalgalardan oluşan doğal bir ısı kaynağı sunuyor.

Ekolojik enerji verimliliği

Ürünün sadece bireylerin ısınmasına yönelik üretilmediğini belirten Seranit Genel Müdürü Hamdi Altunalan aynı zamanda enerji gereksinimlerinin sağlanması için kullanılan petrol, kömür ve doğalgazın daha az kullanılmasına olanak sağlayarak hem dışa bağımlılığı azaltacağını, hem de ekonomiye büyük bir katkı sağlayacağının altını çizdi. Ürünün, ısıtma masrafını minimum düzeylere indirerek önemli ölçüde enerji tasarrufu sağladığını vurgulayan Altunalan, şöyle konuştu:
"Seranit tarafından geliştirilen yeni nesil ısıtıcı ürünü sayesinde hızla gelişen inşaat sektörünün vazgeçilmez bir parçası olan seramik ve porselene insan için çok önemli bir yere sahip olan ekolojik enerji verimliliği ve insan sağlığını koruma etkisi de eklenmiş oluyor."