Genel

Serdar İnan: Altın çağın anahtarı elinizde!

Serdar İnan, Takvim Gazetesi'ndeki bugünkü köşesinde "Altın çağın anahtarı elinizde" başlıklı yazıyı kalem aldı. İletişim çağı neticesinde, artık karanlık hiçbir nokta dünyada kalmadı. Projektörler açıldı ve her yer aydınlandı...

İletişim çağı neticesinde, artık karanlık hiçbir nokta dünyada kalmadı. Projektörler açıldı ve her yer aydınlandı. Kredi kartları, telefon konuşmaları, alımlar satımlar, girişler, çıkışlar artık her şey kayıt altında. İstendiği zaman siz ne yapmışsınız, nereden geçmişsiniz belli.

Eskiden bilgi kralların elindeymiş.

Krallar bilgiyi kullanarak güçlerine güç katar olayları istedikleri gibi yönlendirirlermiş. Artık bilgi herkesin elinde. İnternet bilgiyi ışık hızında heryere saçıyor. Artık herkesin kral olduğu bir döneme giriyoruz. Bu sayede patronlar eskisi kadar güçlü değil. Babalar eskisi kadar güçlü değil. Hatta krallar dahi güçlü değil. İşte Arap baharı, işte yıkılan Sovyetler vs, örnekleri çoğaltmak mümkün.

Peki bu gücün yayılması dünyada neleri değiştirecek

Değişmeyen hiçbir ilişki, kural kalmayacak. Tüm dünya düzeni bu çok başlı güçlülük hikayesiyle yeniden yazılacak.
İnsanlık hiçbir zaman bu kadar birbirine yaklaşmamış olacak. Artık babalar çocuklarına, ağalar marabalarına, devletler milletlerine yanaşacak. Radikalizm, uç olmak kavramı, bencilik bitecek, bizciler tüm dünyaya egemen olacak.

Şirketler müşterilerine, doktorlar hastalarına, üreticiler tüketicilerine kulak verecek onların istek ve arzuları çercevesinde işlerini yürütecekler. İnternette Serdar İnan diye girdiğiniz zaman önünüze bir dünya açılıyor, benim bile bilmediğim nice bilgi, digital dünyada benim egemenliğim dışında dolaşıyor. Bu olgu beni de size yaklaştırıyor, yaklaştıracak. Beni, 'biz' yapan bir olgudan bahsediyoruz, yavaş yavaş hepimizi sarıyor, farkında olanımız var, olmayanımız var. Artık bu yeni düzene kızıp evde durmak, kalmak yok. Bu olgu ancak doğru yönetilmeye layık, yoksa tepenin dağa kızması kadar, olmazı istemiş oluruz. Bu yeni durumun, halin adı ALTINÇAĞ. Başlangıç yılı 2012. Yani Maya'lara göre kıyamet, evet kıyamet ama eski dönemin kıyameti, yeni dönemin ise doğumu. Altıncağ'ın annesi
iletişim, babası ise 'www'.