04 / 05 / 2024

Serdar İnan: Ekonomi 2010'da parlayacak

Serdar İnan: Ekonomi 2010'da parlayacak

Serdar İnan, 2009 yılında toparlanmaya başlayan Türk ekonomisinin, 2010 yılında çok daha parlak bir dönem yaşayacağını söyledi



Avrasya Sanayici ve İşadamları  Derneği Yüksek İstişare Konseyi Üyesi ve İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, 2009 yılında toparlanmaya başlayan Türk ekonomisinin, 2010 yılında çok daha parlak bir dönem yaşayacağını söyledi. 


Avrasya Sanayici ve İşadamları  Derneği'nin (ASIAD) 26 Aralık 2009 Cumartesi günü İstanbul Sürmeli Oteli'nde gerçekleştirdiği Başkanlık Divanı Toplantısı'nda konuşan Serdar İnan, Türkiye'de ekonominin her 7 yılda bir ciddi bir kriz yaşadığını ifade ederek, "2001 yılında ciddi bir kriz yaşamıştık. Üzerinden tam 7 yıl geçti ve 2008 yılında da tüm dünya ile birlikte krizin içine girdik. Ancak 2009 yılında Türkiye'de toparlanma başladı. 2010 yılında bu toparlanmanın biraz daha hızlanacağını düşünüyorum. Bu nedenle 2010 yılında inşaat sektörü başta olmak üzere Türk ekonomisinin ciddi bir ivme yakalayacağını düşünüyorum" dedi. 


Türkiye'nin esen rüzgâra karşı gelmek ya da devekuşu misali önüne geleni görmezden gelme lüksü olmadığını belirten Serdar İnan, eski kafalar ile yeni çapraşık yapılara düzenek kurmanın mümkün olmadığını söyledi. Böyle bir durumun ancak ütopyacılıkla anlatılabileceğinin altını çizen İnan, sözlerini şöyle sürdürdü:


"1571 Kıbrıs'ın alımı ile  son bulan ileri gidişin kontağını çevirmek için 438 sene geçmiş. Az bir zaman değil, hatta ne yapacağımızı tartışmak ve karar almak için oldukca uzun bir süre. Tek bir kelime ile değişimi özetlemek gerekir ise gözümüzün önüne gelen tüm dalları, lekeleri kaldırmalı ve `durugörü'müzü keşfetmeliyiz. Toplumun her kesimi `yapacağım' diyebilmeli... İnanmalı, düşünmeli, gayret etmeliyiz. Tüm bunları yaparsak, ölü sandığımız vücut dirilecektir. Sonuçta da bırakın emeklemeyi ya da yürümeyi düpedüz hız rekorları kıracaktır. Ülkemiz geçirdiği onca karanlık çağın sonunda gene aydınlığa ve hakettiği liderliğe oturacaktır." 


Türkiye'nin lider ülke konumuna yükselmesi için iş dünyasının iş yapış anlayışından başlayarak, gelişimine engel olan tüm yanlarından sıyrılması gerektiğinin altını çizen Serdar İnan, korkuyu ve geriye gidişi cezalandırılması gerektiğini ifade etti.  `Yapmak isteyen  yolunu bulur, yapmak istemeyen nedenini' diye konuşan İnan, işini doğru yapmayanların sorgulanması gerektiğini söyledi. Korkuyu ve geriye gidişi cezalandırmak gerektiğini belirten İnan, sözlerini şöyle sürdürdü: 


"İleri gitmek isteyenin önünü açmalıyız, üstümüzdeki asalakları temizlemeli ve inancımızı bileylemeliyiz. Bizim ulus olarak yapabilmekten başka çıkar yolumuz yok... 16 devlet kurmuşuz, ama birbirimize düşüp 15'ini batırmışız. Bize bu noktada düşen birbirimizi severek kenetlenmek ve tüm gücümüzle hedefimize yürümektir."


ASIAD Başkanlık Divanı  Toplantısı'nın açılışında konuşan ASIAD Başkanı Ömer Faruk Başaran ise dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Ömer Faruk Başaran, "ASİAD Türkiye genelinde şubeleşmeye devam ediyor. Çok yakın bir zamanda ASİAD  İzmir  Şubesi'nin açılışını yapacağız. Bunun yanı sıra çeşitli projelerimizi gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bu projelerimizin temelini üyelerimizin, fahri temsilcilerimizle ve iş dünyası ile ilişkilerini güçlendirecek, iş ve ticaret hacimlerine katkı sunacak çalışmalar oluşturuyor" diye konuştu. 


Geri Dön