İmar

Şereflikoçhisar'da 117 hektar arazi OSB'ye devredildi!

Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Ferda Polat, belediyeye ait olan 117 hektar arazinin Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) devredildiğini açıkladı. Başkan Polat, müteşebbis heyetinin kurulmasından sonra OSB'yi hayata geçirmek için el ele çalışıldığını söyledi


Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Ferda Polat, belediyeye ait olan 117 hektar arazinin Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) devredildiğini açıkladı. Başkan Polat, müteşebbis heyetinin kurulmasından itibaren OSB'yi hayata geçirmek için el ele çalışıldığını söyledi. 


Geçen hafta sonu itibariyle 117 hektar arazinin Belediye tarafından tüzel kişilik kazanan OSB'ye tapusunun devredildiğini belirten Başkan Polat, "İlçemizde bulunan haritacılarda da imar planı ile ilgili taslak var. Bu taslakları önümüze alıp hep birlikte değerlendirdikten sonra uygun olan taslağı Sanayi Bakanlığı'na onay için göndereceğiz. Onay sonrası bizden yer talepleri olan İki ayrı alçı fabrikasına vereceğiz" dedi. 


Ticaret Odası Başkanı Yasin Tekin ise Belediye, Ticaret Odası ve Ankara Valiliği'nden oluşan ortaklık neticesi ilgili arsayı Belediye Başkanı Ferda Polat ve meclis üyelerinin özverili değerlendirmesi sonucu OSB'ye devredildiğini belirti. Tekin, "Belediye ile Ticaret Odası'nca bu iş bir rol kapma, siyaset yapma veya rant elde etme yerine tamamen ilçemize hizmet etmek için yapılan bir çalışmadır. İmar çalışması yapılacak. Daha sonra alt yapı da tamamlanacak. Bu işlerin 1 yıl içinde bitirilerek yatırımcılara sunacağız" diye konuştu. 



Milliyet Ankara