01 / 05 / 2024

Serkan Akkoyuncu: Faiz indirimi konut kredilerine de etkileyecek!

Serkan Akkoyuncu: Faiz indirimi konut kredilerine de etkileyecek!

Merkez Bankası'nın faiz indirimi ile ilgili yaptığı açıklama inşaat Sektörü'nde bayram havası yaşattı. Akkoyuncu inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Akkoyuncu o açıklamayı şöyle yorumladı.



Akkoyuncu inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Akkoyuncu faiz indiriminin konut kredilerine olumlu yönde etki edeceğini belirterek, sektörün yeniden hareketleneceği bilgisini verdi. 


Merkez Bankası'nın faiz indirimi ile ilgili merakla beklenen açıklama yapıldı. Merkez Bankası haziran ayı toplantısında beklentilere paralel bir biçimde üst bandı 50 baz puan daha aşağı çekti. Böylece faiz koridoru tarihin en düşüğüne çekildi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Akkoyuncu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Akkoyuncu, faiz indiriminin inşaat sektörünü hareketlendireceğini belirterek, "Özellikle 2015'in sonlarına doğru inşaat sektöründe yaşanan gerileme ve belirsizlikte banka faizlerinin yüksek olması büyük etkendi. Ev sahibi olmak isteyen vatandaş, banka faizlerinin yüksek olmasından dolayı beklemeye geçmişti. Şimdi Merkez Bankası'nın yaptığı faiz indirimi sektöre yeniden bir canlılık getirecektir" dedi. 


Beklenen faiz indirimi ile birlikte konut satışlarında artış yaşanacağını da söyleyen Akkoyuncu, "Faizlerin aşırı yüksek olmasından kaynaklı sektör geriye doğru gitmekteydi. Öyle ki İnşaat sektörü son yıllarda ülke ekonomisine büyük katkı sağlamış ve adeta ekonominin lokomotifi haline gelmişti. Ancak satışlar faizlerden kaynaklı durmuştu. Bu durum da sektöre ciddi anlamda zarar verdi. Ancak şimdi durum tersine dönecektir. Bankaların faiz indirimlerine devam etmesi kredi maliyetlerine de ilerleyen dönemlerde yansıyacaktır" ifadelerini kullandı. İnşaat sektörünün faiz indirimleri ile rahat bir nefes alacağı bilgisini de veren Akkoyuncu, "Türkiye İstatistik Kurumu'nun inşaat sektörü ile ilgili açıkladığı veriler çok iç açıcı değildi. Veriler inşaat sektöründe ciddi bir ciro kaybı yaşandığını ortaya koydu. Bu bağlamda da sektörün küçülmeye gitmesi kaçınılmaz olarak görünüyordu. Ancak şimdi durum tersine dönecektir. Merkez Bankası'nın faiz indirimi, konut kredilerine de olumlu yönde etki edecektir. Böylece piyasa hareketlenecek ve inşaat sektörü nefes alacaktır" şeklinde konuştu. 



Mersin Çukurova



Bu haber Akdeniz Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Merkez Bankası'nın faiz indirimi ile ilgili yaptığı açıklama inşaat Sektörü'nde bayram havası yaşattı. Akkoyuncu inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Akkoyuncu faiz indiriminin konut kredilerine olumlu yönde etki edeceğini belirterek, sektörün yeniden hareketleneceği bilgisini verdi. Akkoyuncu, "Merkez Bankası'nın faiz indirimi, konut kredilerine de olumlu yönde etki edecektir. Böylece piyasa hareketlenecek gayrimenkül satışları artacaktır" dedi.


Akdeniz Gazetesi


Geri Dön