Kent Haberleri

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) 50 personel alacak! İşte başvuru şartları ve tarihleri…

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 40 uzman yardımcısı ve 10 bilişim uzman yardımcısı alınacağını duyurdu. Başvurularda KPSS şartı aranacak. Yazılı ve sözlü sınav yapılacak. Yazılı sınava çağırılacak adaylarda KPSS puan sırasına bakılacak.Peki Sermaye Piyasası Kurulu’nun iş ilanına başvuru nasıl yapılacak? Başvuru şartları nelerdir? İşte bütün detaylar… YAZILI VE SÖZLÜ SINAV YAPILACAK Sermaye Piyasası Kurulu’nun duyurduğu giriş sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı olarak yapılacak

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) web sitesinde yer alan ilana göre, Kurulun Genel İdare Hizmetleri sınıfından sekizinci derece kadrolara atanmak üzere, 40 uzman yardımcısı ve 10 bilişim uzman yardımcısı alınacağı belirtildi. Peki Sermaye Piyasası Kurulu’nun iş ilanına başvuru nasıl yapılacak? Başvuru şartları nelerdir? İşte bütün detaylar…

YAZILI VE SÖZLÜ SINAV YAPILACAK

Sermaye Piyasası Kurulu’nun duyurduğu giriş sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı olarak yapılacak. Yazılı sınava girmek için KPSS şartı önemli olacak.

Yazılı sınava çağrılacak adayların KPSS puan türünden başarı sırası en önemli kriter olacak.

 

BAŞVURULAR NEREYE YAPILACAK?

Başvurular online olarak 12 Kasım 2022 ile 25 Kasım 2022 tarihleri arasında alınacak. Sınava girmek isteyen adaylar, e-Devlet (Sermaye Piyasası Kurulu/Kariyer Kapısı) ve Kariyer Kapısı "https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr" adresleri üzerinden başvurularını yapabilecek.

SINAVIN NEREDE YAPILACAĞI DA AÇIKLANDI

Sermaye Piyasası Kurulu’nun alacağı 50 personel için düzenlenecek yazılı sınav Ankara ve İstanbul’da yapılacak.

SPK’da uzman olarak çalışmak için düzenlenecek sınavın yazılı bölümünde başarılı olanlar, Kurul tarafından sözlü sınava tabi tutulacak.

YAZILI VE SÖZLÜ SINAV NEREDE YAPILACAK?

Yazılı ve sözlü sınavın yapılacağı yer, tarih ve saatlerine ilişkin bilgiler Kurulun resmi web sitesinde “www.spk.gov.tr” ve Kariyer Kapısı İşe Alım Platformu'nda “https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr” ilan edilecek.

Sınavla ilgili yayımlanacak duyuru, ilan ve bilgilendirmeler tebligat olarak kabul edilecek ve adaylara ayrıca bir tebligat yapılmayacak.

“SÜREÇ DEVAM EDİYOR”

Öte yandan, Sermaya Piyasası Kurulu tarafından 3 Eylül 2022 ile 4 Eylül 2022 tarihlerinde yazılı aşaması yapılan Meslek Personel Yardımcılığı Giriş Sınavı’nda son durum merak ediliyor. SPK’dan yapılan açıklamada sürecin devam ettiği belirtilerek, sınavın sözlü aşamasının yapılacağı yer ve tarihin adaylaraca ayrıca duyurulacağı ifade edildi.

SPK SINAVI İLE İLGİLİ DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYIN!