Ekonomi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), iki şirketin halka arzına onay verdi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Sanica Isı Sanayi AŞ ve Özsu Balık Üretim AŞ'nin halka arzına onay verdi.Baştaş Başkent Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 228,44 milyon TL’lik bedelli, Gezinomi Seyahat Ticaret Turizm AŞ'nin 40 milyon TL’lik bedelsiz sermaye artırımı onaylandı

SPK’nın haftalık bültenine göre, Kurul, Sanica Isı Sanayi'nin 20,03 TL’den, Özsu Balık Üretim'in 7,69 TL’den halka arz başvurusunu onayladı.

Baştaş Başkent Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 228,44 milyon TL’lik bedelli, Gezinomi Seyahat Ticaret Turizm AŞ'nin 40 milyon TL’lik bedelsiz sermaye artırımı onaylandı.

ALB Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin 100 milyon TL’lik, Vakıf Finansal Kiralama AŞ'nin 2 milyar TL’lik, Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ'nin 1,4 milyar TL’lik, Zorlu Faktoring AŞ'nin 190 milyon TL’lik, Deniz Yatırım Menkul Kıymetler AŞ'nin 3 milyar TL’lik borçlanma aracı ihraç başvurusuna da izin verildi.

Sermaye Piyasası Kurulu, Pasha Yatırım Bankası AŞ Tarfin Üçüncü Varlık Finansmanı Fonu'nun 940 milyon TL’lik kira sertifikası ve VİDMK ihracı başvurusuna onay verdi.

Albaraka Portföy Yönetimi Anonim Şirketi'nin "Dr. Hayat Girişim Sermayesi Yatırım Fonu", "Turizm Girişim Sermayesi Yatırım Fonu" ve Maqasid Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi Anonim Şirketi Gem Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nun kuruluşlarına izin verilmesi ve katılma paylarının ihracına ilişkin ihraç belgelerine onay verilmesi talepleri yerinde karşılandı.

Öte yandan Rota Portföy Yönetimi AŞ Hisse Senedi Şemsiye Fonu'nun kuruluşuna da onay verildi.

Suç duyuruları ve idari para cezaları

Egeli&Co Yatırım Holding AŞ'nin (EgeliHolding) hesap ve işlemlerinin 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu (SPKn) ve ilgili mevzuat çerçevesinde incelenmesi sonucunda 1 isim hakkında, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan incelemeler sonucunda "As FX", "Gala FX", "Hızlı FX", "İndex FX" ve "İdol FX" uzantısı olan internet sitelerinin içerik sağlayıcıları ile 5 isim hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

Sermaye Piyasası Kurulu, yaptığı incelemeler sonucunda PwC Bağımsız Denetim ve SMMM AŞ hakkında 153 bin 708 TL’lik, May Gayrimenkul Değerleme AŞ'ye 209 bin 309 TL’lik,  Gedik Yatırım Menkul Değerler AŞ hakkında ise 51 bin 236 TL’lik idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Gram altın uçuşa geçti! Her şeyi bırakın, gram altına bakın!

Çalışana doğal gaz ve ısınma desteği geliyor! Herkese 1.000'er TL ek ödeme yapılacak! Hemen bakın!

Maaşını Garanti'ye taşıyan emeklilere müjde! Hem promosyon hem ödül! Bu fırsat kaçmaz!