Genel

Sertifikası olmayan emisyon ölçüm yapamayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının düzenlemiş olduğu “Emisyon - İmisyon Ölçümlerinde Kullanılan Standartlar ve Ölçüm Yöntemleri Eğitimi” başvuruları başladı. Son başvuru tarihi 6 Mart 2015.

Bakanlık çevre görevlisi eğitimi, riskli yapıların tespit edilmesine ilişkin eğitim, su, atıksu ve atıktan numune alma eğitimi çalışmalarından sonra emisyon ölçümlerine ilişkinde eğitim vermek için çalışma başlattı.

Başvuruların başladığı eğitim programına katılmak isteyenler bakanlığa bağlı Türkiye Çevre Koruma Vakfının web sayfasından başvurusunu yapacak. Son başvuru tarihi ise 6 Mart.


Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce: “Ölçümlerin kalitesinin artırılmasına yönelik olarak bundan böyle Ölçüm ve Analiz Laboratuvarlarında emisyon ve imisyon ölçümleri, sertifikası bulunan personel tarafından yapılabilecek. Bakanlığımız bundan sonraki süreçte de sektör temsilcilerinin yetişmiş personel istihdamı konusunda mağduriyet yaşamaması adına sektörün ihtiyaçlarını da göz önüne alarak bu eğitimlere devam edecektir. Söz konusu eğitime, bu sektörde aktif olarak görev yapan personel ile birlikte bu sektörde daha sonra çalışmak isteyen personel de katılabilecek” dedi.