Ekonomi

Seyahat tutkunları 31 Mayıs’a kadar ücretsiz! Bu fırsatı kaçırırsanız çok üzülürsünüz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün herkesi heyecanlandıran bir açıklamada bulunmuştu ve Ankara-Sivas YHT seferlerinin 31 Mayıs’a kadar ücretsiz olduğunu açıklamıştı. Ancak ücretsiz seferler bitmek üzere! İşte detaylar!Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar ile birlikte duyurulan seferlerin 31 Mayıs'a kadar ücretsiz olduğu belirtilmişti

Gündemde yer alan Ankara-Sivas YHT seferleri ile ilgili açıklamalar gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar ile birlikte duyurulan seferlerin 31 Mayıs'a kadar ücretsiz olduğu belirtilmişti. Mayıs ayından sonra seferlerin ne kadar olacağı belli oldu.

İşte ayrıntılar…

Ankara-Sivas YHT seferlerinin Mayıs ayından sonra fiyatları ne kadar olacağının yanıtı geldi, güncel fiyatlar belli oldu. 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak fiyat listesi duyuruldu.

MAYIS SONUNA KADAR GEÇERLİ OLACAK!

Ankara-Sivas yüksek hızlı tren seferleri için belirlenen bilet fiyatları merak ediliyordu. 3 hafta önce açılışı yapılan Ankara-Sivas YHT hattının Mayıs sonuna kadar ücretsiz olacağı açıklanırken, Ankara-Sivas arası 2 saat 35 dakikaya düşüren bu proje Mayıs ayında yoğun ilgi gördü.

Ücretsiz seferlerin 31 Mayıs'ta tamamlanacağı belirtilirken 1 Haziran'dan itibaren ücretli bir şekilde kullanılacağı da açıklandı. En çok araştırılan konular arasında yer alan bilet fiyatları da netleşti.

FİYATLAR AÇIKLANDI!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları web sitesi üzerinden yapılan açıklama çerçevesinde Ankara-Sivas arasında tüm vatandaşlara sefer verecek olan yüksek hızlı tren hattı bilet fiyatları netlik kazandı.

1 Haziran 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak bilet fiyatlarının 240'den satışa sunulacağı belirtildi. Ayrıca Sivas ve Ankara arasında otobüs yolculuğu yapmak isteyen vatandaşlar da 400 TL ödemek durumunda kalacağı açıklandı.

ANKARA-SİVAS YHT DURAKLARI 

Ankara-Sivas YHT hattı üzerinde Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli ve Sivas olmak üzere 8 istasyon yer alacak. Milliyet'te yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara-Sivas YHT'nin bir ay süre ile ücretsiz olacağı müjdesini sosyal medya hesabından duyurdu.

Saatte 250 kilometre hıza uygun olarak hayata geçirilen yüksek hızlı tren hattı ile Ankara-Sivas arasındaki mesafe 603 kilometreden 405 kilometreye inecek. Günde üç sefer yapan YHT ilk seferini sabah 08:00'de yapıyor.