Kent Haberleri

Seydişehir arıtma tesisi inşaatı 610 gün sürecek!

Seydişehir'de atık su arıtma tesisi inşaatı başlıyor, ihale süreci tamamlanan arıtma tesisinde çalışmalara hız verildi. İlçe, şimdi inşaatın tamamlanması için gereken 610 günü sayıyor.

KONYA'nın Seydişehir ilçesinde, Atık Su Antma Tesisi Projesi'nde ihale süreci tamamlanarak çalışmalar başlatıldı. 2008 yılında başlayan Avrupa Birliği destekli hibe projesinde yıllardır atıl kalan proje, ihalesi gerçekleştirildi ve yer tahsisi yapıldı. İnşaatı bitirip start verilmesi için 610 günlük süreç başlamış oldu. Seydişehir Belediyesi'nin başlattığı projede su ve kanalizasyon hizmetlerinin büyükşehirlere verilmesiyle KOSKİ'ye teslim edildi. Atık su arıtma tesisi yapım işi yapılan ihale sonucunda 2 ingiliz firması, 1 Fransız firması ve 1 Türk firmasından oluşan konsorsiyum tarafından üstlenildi. 



'SON SÜRAT DEVAM EDİYOR' 

Projenin Seydişehir Koordinatörü Anton Bayers, Seydişehir Belediye Başkam Mehmet Tutal'ı makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aktardı. Bayers, çalışmaların son sürat devam ettiğini belirterek, Seydişehir'de böyle büyük bir projede görev aldığı için memnun olduklarım dile getirdi. Belediye Başkam Mehmet Tutal, uzun zamandır sürüncemede kalan ve Seydişehir'in çok önemli bir projesi olan Atıksu Arıtma Tesisi Projesi'nde nihayet sağlıklı bir şekilde çalışmalara başladığının müjdesini verdi. 



'SAĞLIKLI BİR ÇEVRE OLACAK' 

Başkan Tutal, ilçede tarımın çok önemli bir sektör olduğuna dikkat çekerek, Suğla Gölü'ne uzun yıllardır Akçay Deresi ve diğer kanallarının milyonlarca metreküp kanalizasyon atığının bırakıldığım, bundan sonra temiz su ile tarıma kalite katacaklarını hem de Seydişehir'in temiz ve sağlıklı bir çevreye kavuşacağım dile getirdi. 



BÜTÇESİ 8 MİLYON 599 BİN EURO 

Bütçesi 8 milyon 599 bin Euro olan Atıksu Antma Tesisi İnşası Diken İçi Mevkisinde 94 Bin metrekare alana kurulacak. İhale şartnamesine göre tesis 20 ay sonunda faaliyete geçecek. Tesis ile Suğla Gölü'nün kirlenmesi önlenecek ve gölün beslenmesi için ayrıştırılmış saf su verilecek. Kalan atıklar ise özellikle ağaçlandırmada gübre olarak değerlendirilmesi planlanıyor.


Yeni Meram