Kent Haberleri

Seyhan Baraj Gölü'ne marina port önerisi geldi!

Seyhan Baraj Gölüne marina port önerisi geldi. Adana Genç İş Adamları Derneği (AGİAD), Seyhan Baraj Gölü kıyısına marina port yapılmasını öngören projenin gerçekleştirilmesi için destek istedi.

Adana Genç İş Adamları Derneği (AGİAD), Seyhan Baraj Gölü kıyısına marina port yapılmasını öngören projenin gerçekleştirilmesi için destek istedi.


AGİAD Başkanı Sefa Noyaner, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Seyhan Baraj Gölü'nde teknelerin bağlandığı marina ile su sporları ve yüzme aktiviteleri için yeterli imkan bulunmadığından hafta sonları en az 10 bin kişinin Mersin'e gittiğini söyledi.


Göl kıyısı için hazırlattıkları projede teknelerin bağlandığı marina, yüzme ve kumsal, su sporları alanı, alışveriş merkezleri ve lokantaların bulunacağını anlatan Noyaner, şunları kaydetti:


"Proje gerçekleşirse Adana'ya çevre illerden hafta sonları 40 bin misafirin geleceğini tahmin ediyoruz. Su sporlarının yapıldığı İtalya'daki Como Gölü'nden çok daha geniş imkanlar sunulabilir. Yurt içi insan sirkülasyonuna yurt dışı organizasyonlarını da eklersek ekonomimize ciddi katkı sağlanabilir. Projenin gerçekleşmesi resmi kurumlar, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları destek vermeli."


- Balçık alanlar yeşil alan olacak 


Eski AGİD Başkanı Tamer Gülcan da görevdeyken Adana'ya bu tür konularda katkı sunacak büyük çalışmalar için girişimde bulunduklarını aktardı.


Adana'da son 20 yılda metro dışında uluslararası ölçekte proje gerçekleştirilmediğini savunan Gülcan, "Seyhan Baraj Gölü tarım alanlarını sularken farklı alanlarda da kente büyük katkı sağlayabilir. Bunu turizme kazandırmak için kıyısında cazibe merkezi olabilecek yapının oluşması amacıyla proje yarışması hazırladık. Yarışma sonucunda bir projemiz birinci oldu" dedi.


Gülcan, 210 bin metrekareyi kapsayan projenin, gölde yaz kış su kotu farkına uyumlu olduğunu belirterek, "Balçık alanlara 12 ay boyunca su altı ve üstünde yeşil kalabilen bitki ekilecek. Su çekildiğinde ortaya yemyeşil bitki örtüsü çıkacak. Bitki örtüsü üstünde insanların çim kayağı yaptığı, festival yapılabilecek doğal platform ortaya çıkacak. Ayrıca göl kenarındaki bici bici, kebap ve sıkma satıcıları da göl kenarındaki mekanlara aktarılacak" diye konuştu.


AA