26 / 12 / 2024

Seyhan Büyükerşen’in kaçak villası yıkılacak mı?

Seyhan Büyükerşen’in kaçak villası yıkılacak mı?

CHP’nin en önemli isimlerinden, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in eşi Seyhan Büyükerşen’in ‘imar barışı’ndan faydalanmak için usulsüzlük yaptığı iddia edildi. 2019’da kaçak inşa edilen villa 2017’de yapılmış gibi gösterildi.



İmar barışından yararlanmak için usulsüz yollara başvuran isimler arasına CHP’li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de dahil oldu. Yeni Şafak'tan Burak Doğan'ın haberine göre; kaçak durumdaki milyonlarca yapıyı kayıt altına almak amacıyla imar barışı olarak nitelendirilen bir düzenleme hayata geçirilmiş, TBMM’de kabul edilen yasayla 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılara “Yapı Kayıt Belgesi” verilmesine karar verilmişti. Ancak aftan yararlanmak amacıyla harekete geçen fırsatçılar, bu tarihten sonra yapılan binalarını 2017’den önce yapılmış gibi gösterip yapı kayıt belgesine sahip olmuştu. İşte o isimlerden birinin de görevi kaçak yapılarla mücadele etmek olan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in eşi Seyhan Büyükerşen olduğu öğrenildi. 

YALAN BEYANDA BULUNDU

Seyhan Büyükerşen, Tepebaşı’na bağlı Yukarı Söğütönü Mahallesi’ndeki kaçak durumdaki evine “Yapı Kayıt Belgesi” almak için 25 Ekim 2018’de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne başvuruda bulundu. Büyükerşen başvurusunda 4 bin 199 metrekare arazi üzerindeki 148 metrekare alanı kapsayan evin, 31 Aralık 2017’den önce yapıldığını belirtti. Kendi beyanı üzerine Büyükerşen’in evine “Yapı Kayıt Belgesi” verildi. Yapılan bütün başvuruları tek tek inceleyen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Büyükerşen’in başvurusunu da inceledi. Büyükerşen’lerin, 2019'da inşa ettiği kaçak villayı 2017'de yapılmış gibi gösterdiği belirlendi. 

Seyhan Büyükerşen’in kaçak villası yıkılacak mı?

O VİLLA YIKILACAK MI?

2018'e ait uydu görüntülerini inceleyen il müdürlüğü personeli, arsa üzerinde hiçbir yapı bulunmadığını tespit etti. 2019’a ait uydu görüntüleri, evin o yıl yapıldığının belirlenmesini sağladı. Usulsüzlüğü ortaya çıkaran Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü “Yapı Kayıt Belgesini” iptal edip konuyu yargıya taşıdı. Seyhan Büyükerşen hakkında “yalan beyanda bulunarak yapı kayıt belgesi almak” suçundan kamu davası açılması istendi. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı da Büyükerşen’in atılı suçu işlediğini tespit etti. Başsavcılık atılı suç 3 yıldan az süreli hapis cezası gerektirdiği için kamu davası açılmasını 5 yıl erteledi. Yargı tarafından kaçak olduğu belgelenen villakondunun yıkılması gündeme geldi. Büyükerşen’in kaçak villasının yıkılıp yıkılmayacağı merak ediliyor.

Canan Kaftancıoğlu'na kaçak tadilat suçlaması!


Geri Dön