03 / 05 / 2024

Seyhan'da sokak yenileme çalışmalarına tepki!

Seyhan'da sokak yenileme çalışmalarına tepki!

Seyhan'a bağlı Dağlıoğlu Mahallesi'nde birçok sokağın yollarına kilit taşı döşenirken 14005 ve 14007 sokakların öylece bırakılması vatandaşlara, "Belediye bizi cezalandırıyor" dedirtti



Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Dağlıoğlu Mahallesi 14005 ve 14007 Sokak sakinleri Seyhan Belediyesi'ne ateş püskürüyor. Mahalledeki birçok sokağın yoluna kilit parke taşı döşendiğini hatta çıkmaz sokağa bile taş döşendiğini iddia eden sokak sakinleri, "Bahçelievler Caddesi'ne bağlanan sokağımızı yapmadılar. Nedenini sorunca bize 'Programda yok o yüzden' dediler. Her sokak yapılırken bu iki sokağın suçu, günahı ne onu anlayamadık" diye öfkelerini belirttiler. 


KOMŞU SOKAKLAR YAPILDI 

Belediyenin sokak yenileme çalışmalarını duyduğunda sevindiklerini belirten 14005 Sokak sakinlerinden 56 yaşındaki Nazım Figengül, "Komşu sokakların hepsi kilit parke taşı ile döşendi. Sıranın bize geleceğini bekliyorduk ama olmadı. Ekipler tası tarağı toplayıp gitti. Görevlilere 'Neden sokağımızı yapmadan gidiyorsunuz' diye sordum. 'Bilmiyoruz ama burada çalışma yapmayacağız' dediler. Ben de soluğu Seyhan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nde aldım" dedi. 


PROGRAMDA YOKMUŞ 

Yetkili ağızlardan, "Sizin sokağınız programımızda yok. Daha sonra yapılacak" şeklinde cevap aldığını belirten Nazım Figengül, "Ekipleriniz sokağa girdi. Komşu sokakların tamamı yapıldı. Ama bizim iki sokak yapılmadı. Bu nasıl planlama. Hiç iki sokak bırakılır mı? Sıranın gelmesini daha kaç ay, kaç yıl bekleyeceğiz. Kışın çamurdan, yazın tozdan duramaz olduk. Yazık değil mi bu kadar insana! Oy istemeye gelince kapımızı çalan Başkan Zeydan Karalar iş yapmaya gelince yok" diye konuştu. 


SU BASKINI TEHDİDİ

Hesapsız yapılan asfaltlama çalışmaları yüzünden evlerinin yol seviyesinin altına düştüğünü de öne süren Nazım Figengül, "Ne zaman yağmur yağsa yüreğimiz ağzımıza geliyor. Biraz fazla yağsa sokakta biriken tüm sular evlerimize doluyor. Ağır tonajlı araçların sürekli kullandığı güzergah olması nedeniyle yolumuzda çökmeler var. Belediye bu duruma da duyarsız kaldı. Kum torbalarıyla sorunu çözmeye çalışıyoruz. Bizim günahımız Seyhan'da yaşıyor olmak mı?" diye sordu. 


Sabah Güney


Geri Dön