30 / 04 / 2024

Seyit Onbaşı İlköğretim Okulu'na bağışçı bulundu, inşaat başladı!

Seyit Onbaşı İlköğretim Okulu'na bağışçı bulundu, inşaat başladı!

Müdür, prefabrik okuldaki koşulların filmini çekip çevredeki işadamlarına gönderdi. Bağışçı bulundu, okul inşaatı başladı



Altı yıldır prefabrikte eğitim veren ve 4+4+4 ’lü yeni eğitim sistemine de bu şartlarda giren Avcılar ’daki Seyit Onbaşı İlköğretim Okulu’nun talihi, 2013 Nisan’da bitirilmesi beklenen okulla değişecek. Yeni okul kolay olmadı. Müdür Nazan Çiydem Sadioğlu ve ekibi prefabrik okulun şartlarını değiştirmek için önce araziyi imara açtırdı, sonra okulu filme çekti ve çevredeki fabrika sahiplerine yollayarak bağışçı buldu. 


Şubelerine harf yetmedi

2012-2013 eğitim öğretim yılı 4+4+4 ’le açılırken İstanbul ’daki pek çok okul yeni sisteme fiziki eksiklerle başladı. Bunlardan biri de Radikal ’in önceki gün ‘Bir başkadır prefabrikte 4+4+4 ’ başlığıyla haberini yaptığı Avcılar ’daki İBB Seyit Onbaşı İlköğretim Okulu’ydu. 2006’dan bu yana prefabrikte eğitim veren okulun içi sokaktaki paket taşlarla bezeli, merpenleri ise demirdendi. 4 bin mevcutlu, 85 öğretmeni olan okulda bu yıl tam 35 birinci sınıf şubesi açıldı. Alfabe bitince şubeler AA, BB, CC diye devam etti. Sınıflar 35 metrekare, her birinde 35-40 öğrenci var. Kışın klimayla ısıtılan okulun şartları 2013’te değişecek çünkü nihayet yeni okul yapılması planlanıyor. 


İki yıl önce göreve gelen müdür Nazan Çiydem Sadioğlu, şartları görünce hemen bağışçı bulup okul yapılması için bazı öğretmenlerle araştırmalara başladı. Ancak arazi imara kapalıydı. İki yıldır pek çok kurumla irtibata geçen müdür ve ekibi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ’nin desteğiyle okulun bulunduğu alanı ve çevresini imara açtırdı. Bu kez okul yapılması için bağışçı arayışına giren Sadioğlu, okulun şartlarını videoya alarak bir film hazırladı ve çevredeki tüm fabrikalara yolladı. Ataylar Makina’nın sahipleri, babaları adına Sürmene’de yaptırmayı planladıkları okulu burada inşa etmeye karar verdi. Ancak bölgedeki gençlere kendi firmalarında iş fırsatı sağlamak isteyen bağışçı aile teknik meslek lisesi yapılmasını talep etti. İki yıl önce göreve gelen İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız da okul çabalarına gelir gelmez destek verdi. 


Bir okul daha 

Yıldız, bağışçıyı ikna ederek bir formül buldu. Buna göre okul, lise olarak inşa edilecek ancak ilk sene öğrenci alınmayacak ve Seyit Onbaşı İlköğretim Okulu öğrencileri geçici olarak burada okuyacak. Prefabrik okul taşınınca boşalacak alana ise ilköğretim okulu yapılacak. Yıldız bu okulun inşaatını İstanbul İl Özel İdaresi’nin 2013 programa aldırdı.

Radikal


Geri Dön