28 / 04 / 2024

Seyran Şehir'i satışa çıktı! Metrekaresi 2 bin 600 lira!

Seyran Şehir'i satışa çıktı! Metrekaresi 2 bin 600 lira!

Yenişehir'in merkezi olarak bilinen Kayaşehir'de inşaatına başlanan Seyran Şehir'i satışa çıktı. KDV oranının yüzde 1 olarak belirlendiği projede dairelerin metrekaresi 2 bin 600 liradan başlıyor...




Kayaşehir'de inşaatına başlanan Seyran Şehir satışa çıktı. Projede komşuluk ilişkilerinin gelişmesine fırsat vermediği için 1+1 ve stüdyo dairelere yer verilmedi.



Yenişehir'in merkezi olarak bilinen Kayaşehir'de inşaatına başlanan Seyran Şehir'i satışa çıktı. Makro İnşaat ve Akyapı, hasılat paylaşımına yönelik olarak Emlak Konut GYO ortaklığında hayata geçirilecek 220 konut ve 63 mağazanın bulunduğu Seyran Şehir projesinde, kiracı sirkülasyonu çok olduğu ve komşuluğun gelişmesine fırsat tanımadığı için 1+1 veya stüdyo dairelere yer verilmedi. KDV oranının yüzde 1 olarak belirlendiği projede dairelerin metrekaresi 2 bin 600 liradan başlıyor. 


YARISI SATILDI 

Makro-Akyapı Ortak Girişimi İcra Kurulu Başkanı Ercan Uyan, yerel seçimlerden önce ön satışına çıktıkları projenin yarısının sahiplerini bulduğunu belirtti. Uyan, Seyran Şehir'de aile yaşamını esas aldıklarını, bunun da kısa süre içerisinde yüksek prim getirisi sunacağını söyledi. Seyran Şehir'in 1 milyon nüfuslu Türkiye'nin en büyük uydu kenti haline gelen Kayaşehir'in tam merkezinde yer aldığına dikkat çeken Uyan, şöyle devam etti: "Projemiz Avrupa'nın en büyük sağlık kentinin karşısında yer alıyor. Yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 projeksiyonunda yer alan tramvay ve metro güzergâhı Seyran Şehir'in hemen yanından geçiyor. Projenin tam önünde istasyon alanı da bulunuyor." 23 bin 170 metrekare arazi üzerinde yükselen Seyran Şehir'de 2+1'den 5+1'e kadar farklı tipte daire seçenekleri bulunuyor. 


7 BÖLGENİN YEREL MİMARLARI YARIŞACAK

Murat Kurum,  TOKİ  Başkanlığı'na getirilen Ergün Turan ile Türkiye'nin 7 bölgesi için bir mimari yarışma düzenleyeceklerini açıkladı. Haziran ayında başlayacak proje kapsamında her bölgedeki yerel mimarlara 'Siz nasıl bir Türkiye istersiniz' sorusunu soracaklarını anlatan Kurum, daire planlarından dış cephe uygulamalarına kadar tüm detayların Türk aile yapısı ve tarihine göre yenileneceğine dikkat çekti. 


YILSONU HEDEFİ 103 BİN KONUT 

Murat Kurum, 2003'ten beri gerçekleştirdikleri konut üretimini 93 bine taşıdıklarını ifade etti. Yıl sonunda bu rakamın 103 bine çıkacağını söyleyen Kurum, "2014 yılı tamamında 10 bin konut ve 4 milyar liralık ciroyu yakalamayı hedefliyoruz" dedi. 


2 BİN KONUTLUK DÖNÜŞÜM 

Murat Kurum, İstanbul Esenler'de Bakanlık ve Esenler Belediyesi ile yaklaşık 2 bin konutluk kentsel dönüşüm projesi için üçlü protokol yaptıklarını söyledi. Burada hem finans, hem de yapım bölümünde rol oynayacaklarını anlatan Kurum, "Belediyenin kentsel dönüşüm şirketi ESKON'un oturumcular ile yürüttüğü çalışmalar sonrasında burası rezerv alanı olarak ilan edildi. Bundan sonra dönüşüm faaliyetinde bulunacağız" diye konuştu. 

Tel : 0212 687 08 08

Web: www.seyransehir.com

Seda Tabak/ Sabah Gazetesi 


Geri Dön