Sektörel

Seyrantepe ihalesini Varyap kazandı!

Seyrantepe Projesi'nin bugün yapılan ihalesinin en düşük teklifini 184 milyon 61 bin 53 lira ile Varyap verdi

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ), Seyrantepe projesi için hak ediş ödemek suretiyle düzenlediği ihalenin son oturumu başladı. TOKİ'nin Bilkent'teki merkezinde gerçekleştirilen ve TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Haluk Karabel başkanlığındaki ihalenin bugünkü son oturumunda, firmalar revize ettikleri nihai teklifleri veriyor. İstanbul Şişli Ayazağa'da Seyrantepe arazisi üzerinde 52 bin seyirci kapasiteli, çok amaçlı, çatısı açılır kapanır tipte stadyum ve 4 bin 500 araçlık otoparktan oluşan spor kompleksi inşaatı ikmal işi için 11 firmaya ihaleye katılım için davet gönderilmiş, bu firmalardan 7'si şartname almış ve dün yapılan ihalenin ilk oturumunda 5 firma teklif vermişti.

İhalenin dünkü oturumunda en düşük teklifi 198 milyon 950 bin lira ile Varyap Varlıbaşlar Yapı Sanayi ve Turizm Yatırım Ticaret A.Ş-Uzunlar İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş İş Ortaklığı vermişti. İhaleye katılan Afa Prefabrik Beton Sanayi Ticaret A.Ş-OG İş Ortaklığı 247 milyon lira, Makyol İnşaat Sanayi Turizm Ticaret A.Ş ve Alsim Alarko Sanayi Ticaret A.Ş İş Ortaklığı 298 milyon 502 bin 64 lira 71 kuruş, Kalyon İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş. ve ÖZKA İnşaat A.Ş İş Ortaklığı 238 milyon 743 bin 523 lira, EMAY İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret A.Ş'nin teklifi ise 264 milyon lira olmuştu.

İHALE SÜRECİ
TOKİ tarafından 2007 yılı Ağustos ayında ihalesi yapılan ve Eren Talu Mimarlık A.Ş. ile Alke İnşaat Sanayi A.Ş. Ortak Girişimi yükleniminde bulunan Seyrantepe Spor Kompleksi'nin ihale sözleşmesi, bu yıl 2 Temmuz'da, yüklenici firmanın yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle iptal edilmişti. Seyrantepe spor kompleksi projesi için 27 Temmuz'da yapılan ihale de gelen teklifin çok düşük olması nedeniyle iptal edildi. İhalede tek teklifte bulunan Siyah Kalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, arsa bedeli olarak 64 milyon 788 bin 936 lira idare payı toplam geliri ödemeyi, toplam satış gelirinin 543 milyon 600 bin lirayı aşması durumunda ise yüzde 2 oranında arsa bedeli karşılığı idare payı vermeyi önermişti.
TOKİ, ihaleye katılımı artırmak ve işin mümkün olan en kısa sürede bitirilmesini sağlamak üzere şartnamede değişikliğe giderek tekrar ihaleye çıktı. 21 Ağustos 2009 tarihinde gerçekleştirilen bu ihalede 3 firma teklif sundu ancak TOKİ, bu ihaleyi de verilen teklifler yeterli görülmediği için iptal etti. TOKİ bu sürecin sonunda spor kompleksinin idare tarafından tamamlanmasına karar verdi.

Seyrantepe ihalesinden en düşük teklif Varyap'tan geldi
Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Seyrantepe Projesi için hak ediş ödemek suretiyle bugün yaptığı ihalenin son oturumunda en düşük teklifi 184 milyon 61 bin 53 lira ile Varyap-Uzunlar A.Ş. İş Ortaklığı (Varyap Varlıbaşlar Yapı Sanayi ve Turizm Yatırım Ticaret A.Ş-Uzunlar İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş) verdi. TOKİ'nin Bilkent'teki merkezinde yapılan ihalede, TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Haluk Karabel başkanlığındaki ihale komisyonu, ihaleye katılan firmaların nihai tekliflerini açıkladı. Buna göre en düşük teklifi 184 milyon 61 bin 53 lira ile Varyap-Uzunlar A.Ş. İş Ortaklığı verdi.

Diğer teklifler ise şöyle: "Afa Prefabrik Beton Sanayi Ticaret A.Ş-OG İş Ortaklığı 226 milyon 800 bin lira, Makyol İnşaat Sanayi Turizm Ticaret A.Ş ve Alsim Alarko Sanayi Ticaret A.Ş İş Ortaklığı dün verdiği teklif olan 298 milyon 502 bin 640 liralık teklifi yeniden sundu, Kalyon İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş. ve ÖZKA İnşaat A.Ş İş Ortaklığı 193 milyon 690 bin lira, EMAY İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret A.Ş 227 milyon 500 bin lira. "İhale komisyonunun nihai kararını en kısa sürede açıklaması bekleniyor. TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Haluk Karabel, gazetecilerin, ihale sonucunun ne zaman belli olacağı sorusu üzerine, değerlendirme yapacaklarını belirterek, "İncelemeyi bitirelim en yakın zamanda açıklamayı yapacağız" dedi.

İhalede en düşük teklifi veren Varyap-Uzunlar A.Ş. İş Ortaklığı'ndan Varyap Proje Koordinatörü Sebahattin Göztok ise gazetecilerin "hayırlı olsun" demesi üzerine yaptığı açıklamada, "İlk önce TOKİ bir hayırlı olsun desin, ondan sonra CEO'muz Erdinç Vardar konuyla ilgili gerekli açıklamayı basın toplantısı düzenleyerek yapacaktır. ihale kazanmak güzel bir şey tabii onaylandıktan sonra... Bizim baştan beri bu işi almak için çok iyi niyetli yaklaştığımızı herkes biliyor. Bunun için de elimizden gelen herşeyi yaptık. Bu taşın altına biz elimizi koyduk. Umarım bundan sonra da iyi olur hem Galatasaray hem TOKİ hem de bizim için" diye konuştu.


Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Seyrantepe Projesi için hak ediş ödemek suretiyle bugün yaptığı ihalenin son oturumunda en düşük teklifi 184 milyon 61 bin 53 lira ile Varyap-Uzunlar A.Ş. İş Ortaklığı (Varyap Varlıbaşlar Yapı Sanayi ve Turizm Yatırım Ticaret A.Ş-Uzunlar İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş) verdi. TOKİ'nin Bilkent'teki merkezinde yapılan ihalede, TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Haluk Karabel başkanlığındaki ihale komisyonu, ihaleye katılan firmaların nihai tekliflerini açıkladı. Buna göre en düşük teklifi 184 milyon 61 bin 53 lira ile Varyap-Uzunlar A.Ş. İş Ortaklığı verdi. Diğer teklifler ise şöyle: "Afa Prefabrik Beton Sanayi Ticaret A.Ş-OG İş Ortaklığı 226 milyon 800 bin lira, Makyol İnşaat Sanayi Turizm Ticaret A.Ş ve Alsim Alarko Sanayi Ticaret
A.Ş İş Ortaklığı dün verdiği teklif olan 298 milyon 502 bin 640 liralık teklifi yeniden sundu, Kalyon İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş. ve ÖZKA İnşaat A.Ş İş Ortaklığı 193 milyon 690 bin lira, EMAY İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret A.Ş 227 milyon 500 bin lira."

İhale komisyonunun nihai kararını en kısa sürede açıklaması bekleniyor. TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Haluk Karabel, gazetecilerin, ihale sonucunun ne zaman belli olacağı sorusu üzerine, değerlendirme yapacaklarını belirterek, "İncelemeyi bitirelim en yakın zamanda açıklamayı yapacağız" dedi. İhalede en düşük teklifi veren Varyap-Uzunlar A.Ş. İş Ortaklığı'ndan Varyap Proje Koordinatörü Sebahattin Göztok ise gazetecilerin "hayırlı olsun" demesi üzerine yaptığı açıklamada, "İlk önce TOKİ bir hayırlı olsun desin, ondan sonra CEO'muz Erdinç Vardar konuyla ilgili gerekli açıklamayı basın toplantısı düzenleyerek yapacaktır. ihale kazanmak güzel bir şey tabii onaylandıktan sonra... Bizim baştan beri bu işi almak için çok iyi niyetli yaklaştığımızı herkes biliyor. Bunun için de elimizden gelen herşeyi yaptık. Bu taşın altına biz elimizi koyduk. Umarım bundan sonra da iyi olur hem Galatasaray hem TOKİ hem de bizim için" diye konuştu.
AA

Seyrantepe ihalesinde en düşük teklif Varyap'tan!

Seyrantepe İhalesi başladı!

Galatasaray'ın stat ihalesi bugün!

Seyrantepe ihalesi için 11 firma davet edildi!