30 / 04 / 2024

Seyrantepe Stadyumu'nda inşaatın yüzde 80'i tamamlandı

Seyrantepe Stadyumu'nda inşaatın yüzde 80'i tamamlandı

Galatasaray'ın gelecek sezonun ikinci devresinde kullanacağı Seyrantepe Stadyumu'nun inşaatı, rekor denecek bir hızla devam ediyor



İnşaatta 3 bin işçi, 7 gün, 24 saat çalışıyor. Galatasaray camiasının merakla beklediği 52 bin seyirci kapasiteli Seyrantepe Stadyumu'nda inşaatın yüzde 80'i tamamlandı. İş yoğunluğu giderek artan işçilerin "Bir kişinin 3 günde yapacağı işi, 3 kişi bir günde yapar" felsefesiyle çalıştığı stadyumda, şu an 3 bin kişi, 7 gün 24 saat görev yapıyor. Stadın inşaatını Uzunlar firmasıyla birlikte yürüten Varyap'ın sahibi Süleyman Varlıbaş, stadın bu yıl içinde tamamlanacağını belirterek Galatasaray'ın 2010-2011 sezonunun 2. devresinde Seyrantepe Stadyumu'nda müsabakalara çıkabileceğini söyledi. Seyrantepe'nin dünyada UEFA kriterlerine en uygun stad olduğunu belirten Varlıbaş, "Son teknolojiyle yapılan en modern stat. Bu derece uygun başka bir stat yok"dedi.

'TAVAN 3 SAATTE AÇILIR'
Açılır kapanır tavan sistemine uygun çatı montajının önümüzdeki günlerde tamamlanacağını anlatan Varlıbaş, "Çatı taşıyıcı ana makasların yarısı, 600 tonluk bir parça yerine kondu" dedi. Varlıbaş, sözleşme kapsamında açılır-kapanır tavan sisteminin yer almadığını belirterek "TOKİ ve Galatasaray kendi aralarında anlaşırsa ve bize yap denirse yaparız. Sistem buna uygun. Ancak dünyada açılır kapanır sistemin kullanıldığı stad yok. Sistemin çalıştırılması kulüpler için külfet oluyor. Çimler zarar görüyor. Sistemin kullanılması halinde kısa zamanda açılması mümkün değil. Yaklaşık 2 bin tonluk bir parça. Sistem kullanılırsa tavanın açılması 2-3 saat sürer"diye konuştu.

MALİYET, İHALEYİ İPTAL ETTİRDİ
Varlıbaş, stadyumla ilgili olarak ulaşım ve çevre sorunlarının çözümü için yoğun şekilde çalışılmasının gerektiğini belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Seyrantepe metrosunun test sürüşünü yapmış, metronun gelecek yıl Şubat ayında hizmete alınacağını açıklamıştı. Öte yandan TOKİ, Ali Sami Yen Stadyumu arsası için verilen 416 milyon 500 bin liralık teklifi ''iyi ama yetersiz'' bularak, ihaleyi iptal etmişti.  TOKİ  Başkanı Erdoğan Bayraktar, Seyrantepe'de öngörülen maliyetin 270 milyon liradan 310 milyon liraya çıktığını ve beklenilen rakama ulaşılıncaya kadar, ihaleye devam edileceğini belirtmişti.
Sabah/Çağdaş Çetindemir - Mesut Er


Geri Dön