Ekonomi

Seyyanen zam ne demek? Seyyanen zam nedir? Seyyanen zam kimlere yapılır?

Seyyanen zam nedir, ne anlama gelir ve kimlere verilir? şeklindeki sorular gündemde yer alıyor. Peki seyyanen zam nedir? İşte detaylar!Memur- Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın dile getirdiği seyyanen zam araştırılan konular arasında yer alıyor

Memur zammı gündemi ve sosyal medyayı meşgul eden konular arasında yer alıyor. Memur- Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın dile getirdiği seyyanen zam araştırılan konular arasında yer alıyor. Memura seyyanen zam iddiaları sonrası seyyanen zam nedir ve seyyanen zam ne anlama gelir? Soruları vatandaşlar tarafından sorulmaya başlandı. İşte merak edilen seyyanen zammın anlamı…

Seyyanen zammın ne anlama geldiği merak edilip araştırılan konular arasında yer alıyor. Memur- Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, enflasyon temelli yaşanan gelir kaybının karşılanması için seyyanen zam konusunu gündeme getirdi. Peki seyyanen zam nedir ve kimlere verilir?

SEYYANEN ZAM NEDİR?

Gündemi bir hayli meşgul eden seyyanen zam konusu araştırılıyor. Vatandaşlar seyyanen zammın ne anlama geldiğini ve kimlere verildiğini sorguluyor. Kamu işçileri farklı dönemlerde yüzdesel zam yerine seyyanen zam da alabilirler. Bu kelimenin kökeninin Arapça olduğu biliniyor. Seyyanen kelimesi ise eşit miktarda anlamına gelmektedir.

Belli bir çalışan grubu için yüzdelik zam değil ancak eşit olarak zam yapılması anlamını taşımaktadır. Yüzdelik yapılan zamlarda herkes maaşına göre farklı zam alır.

SEYYANEN ZAM KİMLERE VERİLİR? SEYYANEN ZAM KİMLERE YAPILIR?

Son dönemlerde memura ve emekliye seyyanen zam gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Ancak seyyanen zam bütün çalışanlara eşit miktarda zam yapılması anlamına da gelmektedir.

MEMUR-SEN GENEL BAŞKANI ALİ YALÇIN’IN SEYYANEN ZAM AÇIKLAMASI

Küresel ve bölgesel krizlere rağmen kayıpları telafi etmeye ve alım gücünü genişletmeye yönelik atılan kararlı adımların enflasyonun tek haneye düşeceği inancına dikkat çeken Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Nitekim, Temmuz ayı itibarıyla Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından asgari ücrete yüzde 30 ara zam açıklaması; yaşanan fiyat artışlarının görüldüğünün ve devlet-millet iradesiyle 'yükselen enflasyon-düşen alım gücü' sarmalının noktalanması için verilen mücadelenin göstergesidir” dedi.

Memur-Sen olarak; en iyi zammın fiyat istikrarı olduğunu, enflasyon korkusunun fiyat istikrarı ile son bulacağını, enflasyon farkının ise geçmiş kayıpları telafi etmediği gerçeğini bir kez daha hatırlattıklarını vurgulayan Yalçın, "Başta kamu görevlilerimiz olmak üzere çalışanlarıyla büyüyen güçlü Türkiye ile uyumlu olarak kayıpların geri kazanılması için seyyanen zam yapılmalı, vergi matrahları yükseltilmeli, ikinci 6 aylık dönemde enflasyonun zam oranını artığı zamanlarda eşel mobil uygulanmalıdır" açıklamasında bulundu.

Benzine zam yapılacak mı? Benzin zammı geri mi çekildi? 6 Temmuz’da benzine zam yapılacak mı?

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 5 Temmuz Salı 22 ayar bilezik kaç TL?

Altın bugün ne kadar? 5 Temmuz gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum!