Kent Haberleri

Seyyanen zamda flaş gelişme! Temmuz 2023 seyyanen zam için son durum ne?

En düşük memur maaşı 22 bin 17 liraya yükseltildi. Aylıklarını almaya başlayanlar, maaş farkı ve seyyanen zam tarihini araştırıyor. Peki, memura 8 bin TL seyyanen zam yattı mı? Ne zaman yatacak? İşte detaylar... MEMUR MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN YATACAK? Memurlar zamlı aylıklarını almaya başladılar


Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yapılan oylamanın ardından minimum memur aylığının 22 bin 17 liraya yükseltilmesini, emekli maaşlarına yüzde 25 zam yapılmasını, bazı vergi artışlarını öngören kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda onaylanarak yasalaştı.

MEMUR MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN YATACAK?

Memurlar zamlı aylıklarını almaya başladılar. Memurlar, 1 Temmuz 2023 - 14 Temmuz 2023 tarihlerindeki farkları ile 8.077 TL seyyanen zammı ise önümüzdeki günlerde ek bordrolarla memurların aylıklarına yansıtılması öngörülüyor.

MEMURLAR SEYYANNEN ZAM İÇİN FARK ÖDEMESİ ALACAK MI?

ahaber.com'un haberine göre, memurlar 1 Temmuz 2023 - 14 Temmuz 2023 tarihleri arası için fark alacaklar. 8.077 TL seyyanen zam için memurlara fark ödemesi gerçekleşmeyecek.

İşte konuya ilişkin diğer detaylar...

ZAM ORANI NE KADAR?

Memur ve memur emeklilerine 2023 temmuz ayında yüzde 10,90 enflasyon farkı, yüzde 6 da toplu sözleşme zammı ödenecek. Bu sayede, memur ve memur emeklileri temmuz ayında toplam yüzde 17,55 oranında zam almaya hak kazandı.

Hükümetin TBMM’ye sunduğu kanun teklifi ile beraber memurlara yüzde 17,55'lik zamma ilaveten 8 bin 77 TL'lik seyyanen artış gerçekleşecek.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR OLDU?

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, minimum memur maaşını 22 bin TL’ye yükselten kanun teklifine yönelik açıklamada bulunmuştu.

Güler, açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Uzun süredir yapılan çalışmaya son halini verdik. Teklifi başkanlığa sunduk. Söz konusu kanun teklifi 17 maddeden meydana geliyor.

Bu kanun teklifi ile beraber tüm memurların maaşlarında seyyanen 8077 TL'lik zam öngörüyoruz. En düşük memur maaşı temmuz ayında 22 bin 17 TL'ye yükselecek. Zam oranı yüzde 86'ya denk geliyor. Ortalama memur maaşı 25 bin 15'ye yükselmiş olacak. Temmuz ayı artış oranı yüzde 74 seviyesine denk geliyor."

Tüm emeklilere müjde! Resmen açıklandı! Temmuz 2023 zamlı maaş tablosu tek tek belli oldu!  

Emeklilere banka promosyonu şoku! Banka promosyonları yatmayacak mı? Emekliler dikkat!

BİM’de indirim üstüne indirim! Vantilatör 399 TL’ye, derin çelik tencere 269 TL’ye, cam sürahi takımı 179 TL’ye düştü!