27 / 04 / 2024

Sezen Aksu’nun İzmir'deki kaçak havuzu apar topar dolduruldu!

Sezen Aksu’nun İzmir'deki kaçak havuzu apar topar dolduruldu!

Sezen Aksu’nun İzmir Karaburun’da bulunan lüks villasında mührü kırılıp tamamlanan ruhsatsız havuzu, yapılan haberler sonrasında kumla kapatıldı. Ancak belediyenin havuzu sadece mühürlemenin ve para cezası kesmenin ötesine geçmemesi kafaları karıştırdı.



Türkiye'de kaçak villa ve çiftlik evleriyle gündeme gelen Yılmaz Özdil, Can Dündar, Fatih Portakal ve Soner Yalçın'a, son olarak ünlü şarkıcı ve besteci Sezen Aksu da eklendi. Aksu'nun 50 metrelik boru aracılığıyla deniz suyu çektiği havuzunun kaçak olduğu belirlendi. Yeni Asır'da yer alan habere göre; ruhsatsız havuzu gündeme taşıyan ısrarlı yayıncılığının ardından, kaçak havuz apar topar dolduruldu. Aksu'nun havuzunun içi çakıl taşı ve kumla kaplanarak üzerine çim örtüldüğü belirlenirken, havuzu çevreleyen beton blokların ise tam olarak yıkılmadığı görüldü.

Sezen Aksu’nun İzmir deki kaçak havuzu apar topar dolduruldu!

İNCELEME BAŞLATILDI

İzmir'in Karaburun ilçesinde bulunan Manal Koyu'nda lüks villası bulunan Sezen Aksu'nun, geçtiğimiz yıl mühürlenen havuz inşaatını usulsüz olarak tamamladığı ve havuzdan denizin içine 50 metrelik boru döşettiği belirlendi. Vatandaşların şikayeti üzerine lüks villaya giden Karaburun Belediyesi, Kıyı Kanunu kapsamında durumu polise bildirdi. Bu sırada Çevre ve Şehircilik  İzmir  İl Müdürlüğü de konu hakkında inceleme başlattı.

BELEDİYE SUSMAYI SEÇTİ

İncelemeler sırasında 50 metrelik boruyla denizden kaçak havuza deniz suyu çekilerek boşaltıldığı ortaya çıktı. Karaburun Belediyesi, geçen yıl yine şikayet üzerine villaya gidildiğini, yüzme havuzunun ruhsatsız olması nedeniyle 21 Haziran 2019'da mühürlendiğini ortaya çıktı. Ancak belediyenin havuzu sadece mühürlemenin ve para cezası kesmenin ötesine geçmemesi kafalarda soru işareti bıraktı. Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü konu hakkında bir müfettiş görevlendirirken, bu zamana kadar yıkım işlemi gerçekleştirilmeyen kaçak havuzla ilgili bilgi istedi. Ünlü sanatçının daha önce mühürlenen ve mührün kırılarak inşaatına devam ettiği tespit edilen ruhsatsız havuzu için bir yıkım kararının olup olmadığıyla ilgili Karaburun Belediyesi'nden açıklama gelmedi. Kaçak olması karşısında 1 yıldır hiç dokunulmayan ve bu da yetmezmiş gibi 50 metrelik boruyla içine deniz suyu pompalanan havuzla ilgili ilginç bir gelişme meydana geldi.

BETON BLOKLAR DURUYOR

Kaçak havuzun apar topar doldurulduğu tespit edildi. Çakıl taşları ve kumla kapatıldığı düşünülen kaçak havuzun üzeri kapatıldı. Havuzun çevresinin etrafında beton blokların ise halen yerinde durduğu belirlendi.
 


Geri Dön