Magazin

Sezen Aksu'nun Üsküdar'daki evi için takipsizlik kararı!

SEZEN Aksu hakkında geçtiğimiz sene tarihi bir yapının özgün yapısı bozmak nedeniyle açılan soruşturmada takipsizlik kararı çıktı. Savcılık, tarihi yapının özgün yapısını bozan tadilatın, eski sahibi Berin Yeni tarafından yapıldığı kanaatine vardı.

Ünlü sanatçı hakkında açılan soruşturmada Aksu’nun daha önce Mehmet Akif Ersoy’un yaşadığı Üsküdar Abdullahağa Mahallesi’ndeki evi 2008 yılında satın aldığı ve evde tadilat yaptırdığı öne sürülmüştü. Tarihi yapının özgün yapısını bozan tadilatın, eski sahibi Berin Yeni tarafından yapıldığı kanaatine varan savcılık, bu yönden de zaman aşımı olduğu için işlem yapılamayacağına karar verdi. 



Hürriyet



Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Mehmet Akif Ersoy’un evini alan Sezen Aksu’ya özgün yapısını bozduğu iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı. Mahkeme ünlü sanatçı için takipsizlik kararı verdi


Sezen Aksu, Üsküdar Abdullahağa Mahallesi’nde bulunan ve Mehmet Akif Ersoy’un 4 yıl yaşadığı bir konağı 2008 yılında 1,5 milyon liraya satın almıştı.


Yaptığı tadilatla konağın özgün yapısını bozduğu ileri sürülen Aksu, 2010 yılında basit tadilat izni aldığını ve tarihi binanın özgün inşaatına asla müdahalede bulunmadığını belirtti.


Cumhuriyet Savcısı Yusuf İltar, bunun üzerine Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’na yazı yazarak, taşınmaz üzerinde esaslı değişiklikler oluşturan bir takım inşai ve fiziki müdahalelerin ne zaman yapıldığı bilgisini istedi.


Gelen cevabi yazıda, konakla ilgili restorasyon izninin 12 Haziran 1989 yılında verildiği ifade edildi. O tarihte, tarihi yapının Aksu’nun üzerinde olmadığını da vurgulayan Savcı, Aksu’nun yaptığı basit onarımların binanın üzerindeki inşai ve fiziki müdahale oluşturan şekilde bir değişiklik olduğuna dair herhangi bir tespitin bulunmadığına dikkat çekti.


Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nden gelen yazıda ise suç teşkil eden binadaki değişikliklerin, konağın eski sahibi Berin Yeni tarafından yapıldığı belirtildi.


Bunun üzerine Savcı İltar, Aksu hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.


Bugün




Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....


Türk müziğinin Minik Serçesi Sezen Aksu hakkında, 2008'de aldığı konağın özgün yapısını bozduğu iddiasıyla açılan soruşturmada takipsizlik verildi. Tadilatı, konağın eski sahibi Berin Yeninin yaptığı kanaatine varan savcılık, zamanaşımı gerekçesiyle işlem yapılamayacağına hükmetti. 

Üsküdar'da bulunan ve Mehmet Akif Ersoy'un 4 yıl yaşadığı konağı 2008'de 1,5 milyon liraya satın alan Aksu hakkında, Kültür ve Tabiat Varlıklannı Koruma Kurulu suç duyurusunda bulunmuştu. Minik Serçe, ekim ayında savcılığa ifade verdi. Yaptığı tadilatla konağın özgün yapısını bozduğu ileri sürülen Aksu. 

2010'da basit tadilat izni aldığını ve tarihî binanın özgün inşaatına asla müdahalede bulunmadığını belirtti. Cumhuriyet Savcısı Yusuf İltar, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na yazı yazarak, konağa inşai ve fiziki müdahalelerin ne zaman yapıldığı ve bunu kimin yaptığına dair bilgi istedi. Cevap yazısında, konakla ilgili restorasyon izninin 12 Haziran 1989 tarihinde verildiği ifade edildi. O tarihte, konağın Aksu'nun üzerinde olmadığını da vurgulayan savcı, sanatçının yaptığı basit onarımların binanın tarihi özelliğini bozduğuna dair bir tespitin bulunmadığına dikkat çekti. Savcı, suç tarihinin 1989 olduğunu ve 8 yıllık zaman aşımının dolduğu gerekçesiyle konağın eski sahibi hakkında dava açılmasına gerek olmadığını belirtti. 



Zaman