Sezon açıldı! Minekop balığı tezgahtaki yerini aldı: Kilosu 250 TL
Etinin lezzetiyle tanınan minekop balığının fiyatı şoke etti. Karadeniz’de tutulan 7 kilo ağırlığındaki Minekop balığı kilosu 250 liradan tezgahta yerini aldı. İşte detaylar... Tutulan 7 kilo ağırlığındaki Minekop balığı kilosu 250 TL'den satışa çıkarıldı
Türkiye’de ki bütün denizlerde yaşayan eti lezzetli olan ve pek çok tarifle hazırlanabilen ekonomik değeri yüksek olan sezonun ilk Minekop balığı Karadeniz'de Akçakoca taraflarında balıkçılar tarafından yakalandı. Tutulan 7 kilo ağırlığındaki Minekop balığı kilosu 250 TL'den satışa çıkarıldı.
Minekop balığı, Karadeniz ve Marmara Denizi gibi sığ ve tuzlu sularda yaşayan bir balık türüdür.
Minekop balığı, diğer adıyla Engraulis encrasicolus, küçük bir balık türüdür ve genellikle 10-15 cm uzunluğundadır. Vücutları ince ve yassıdır, sırt kısmı yeşilimsi mavi renkte ve yanlarda gümüş rengindedir. Ayrıca, gözlerinin arkasında küçük bir leke bulunur.
Minekop balığı, Karadeniz ve Marmara Denizi gibi sığ ve tuzlu sularda yaşar. Genellikle sürü halinde avlanırlar ve kıyıya yakın bölgelerde bulunurlar. Balıkçılık endüstrisinde önemli bir yere sahiptirler ve insanlar tarafından tüketilirler.
Minekop balığı, yüksek miktarda protein ve omega-3 yağ asitleri içerir. Bu nedenle, beslenme açısından oldukça faydalıdır ve birçok insan tarafından tüketilir. Ayrıca, omega-3 yağ asitleri kalp sağlığı için faydalıdır ve düzenli olarak tüketildiğinde kalp hastalıklarını önleyebilir.
Minekop balığı nasıl pişirilir?
Minekop balığını fırında ve tavada pişirilebilir.
Fırında Minekop Balığı
Malzemeler:
4 adet minekop balığı
1 adet limon
Tuz ve karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet domates
1 adet kırmızı biber
1 adet sarı biber
2 diş sarımsak
Yapılışı:
Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Balıkları temizleyin ve yıkayın, ardından tuz ve karabiberle marine edin.
Bir fırın tepsisine zeytinyağı dökün.
Domatesi, biberleri ve limonu dilimleyin ve tepsiye yerleştirin.
Sarımsakları ezin ve tepsinin her yerine yayın.
Balıkları tepsiye yerleştirin ve üzerlerine birer dilim limon koyun.
Tepsinin üzerini folyo ile kaplayın ve fırına verin.
Yaklaşık 20-25 dakika pişirin, folyoyu açın ve 5 dakika daha pişirin.
Sıcak servis yapın.
Tavada Minekop Balığı
Malzemeler:
4 adet minekop balığı
Tuz ve karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
1 adet domates
1 adet kırmızı biber
1 adet sarı biber
2 diş sarımsak
Yapılışı:
Balıkları temizleyin ve yıkayın, ardından tuz ve karabiberle marine edin.
Bir tavaya zeytinyağı dökün ve ısıtın.
Domatesi, biberleri ve limonu dilimleyin ve tavaya ekleyin.
Sarımsakları ezin ve tavaya ekleyin.
Tavada sebzeleri birkaç dakika soteleyin.
Balıkları tavaya ekleyin ve her iki tarafını da 3-4 dakika pişirin.
Sıcak servis yapın.
Bu tariflerle, lezzetli ve sağlıklı bir minekop balığı yemeği hazırlayabilirsiniz. İsterseniz yanında sebzeli pilav veya salata ile servis yapabilirsiniz.
Yatırım yapmadan nasıl para kazanılır? İşte yatırım yapmadan para kazanma yöntemleri...
Sanal kredi kartı nedir, nasıl kullanılır?