Emlak Konut

Sezonluk ev kiralarken nelere dikkat edilmelidir?

Ev kiralanırken, özellikle sezonluk ev kiralanırken nelere dikkat edilmelidir? İşte detaylar!Sezonluk ev kiralarken bazı hususlara dikkat edilmelidir

Sezonluk ev kiralama işlemi, genellikle yaz aylarında tatil yapmak amacıyla yapılır. Sezonluk ev kiralarken bazı hususlara dikkat edilmelidir.

İşte merak edilen detaylar…

SEZONLUK EV KİRALARKEN NELERE DİKKAT EDİLİR?

Lokasyon seçimi önemlidir.  İlk öncelikli konu, sezonluk evin kiralanma amacıdır. Yapılmak istenen tatil türüne ve mevsime göre sezonluk ev kiralanacak bölge belirlenir. Yaz döneminde tatil yapacak kişiler, denize yakın ve mevsimin hareketliliğini hissedebilecekleri bir mevki tercih edilebilir. Bunun dışında sakin bir bölgede tatil yapmak isteyen kişiler de manzaralı ve havuzlu sezonluk ev kiralamayı tercih edebilir.

Evcil hayvanı olan kişiler kiralayacakları evde hayvana dair bir kısıtlama olup olmadığını öğrenmelidir. Bungalov gibi tabiat içerisinde yer alan bir ev, konut kiralayacak çocuk sahibi olan kişiler de herhangi bir yaş sınırlaması olup olmadığını sorabilirler. Bu soruların yanında müzik dinleme, misafir ağırlama gibi farklı konularla ilgili bir yasağın bulunup bulunmadığı da öğrenilebilir.

Eşyalı sezonluk kiralık ev tercih edenlerin tatil boyunca ihtiyaç duyabilecekleri malzemelerin, eşyaların varlığına dair bilgi alması gerekir. Yatak sayısı, banyo malzemelerinin olup olmadığına dair ve beyaz eşya çeşitleri öğrenilebilir ve özellikle uzun dönemli kiralamalarda ihtiyaç duyulabilecek çamaşır makinesi ve buzdolabı gibi eşyalar konusunda bilgi alınmaları faydalı olacaktır. Bebekli aileler ise bebek için park yatak ve mama sandalyesi gibi malzemelerin temin edilip edilmediğini sorup öğrenebilirler.

Sezonluk kiralık ev, ilk defa gidilecek bir bölgede ise çevresinde bulunan imkanlar hakkında detaylı bilgi edinilmelidir. Evin çevresinde yer alan market, eczane, plaj ve fırın gibi günlük olarak ihtiyaç duyulabilecek yerlerin bulunup bulunmadığı sorulup öğrenilebilir. Ada ya da ormanlık alanda bulunan evlerin çevresinde de bu tür imkanlar olmadığı zaman kalınacak süre için de hazırlık yapılarak tatile çıkılır.

Maaş farklarında son durum! SSK, BAĞKUR 4A-4B-4C Temmuz ayı emekli maaşı ödeme takvimi!

EYT’de son durum nedir? EYT ne oldu? 2022 EYT ne zaman çıkacak?

İslam Memiş açıkladı! Dolar kendi sonunu mu hazırlıyor?