Ekonomi

SGK aylık ödemeler için düğmeye bastı! Başvuranlar SGK'dan maaşını hemen alıyor!

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre, sigortalının ölümü halinde yakınlarının mağduriyet yaşamaması için SGK tarafından maaş bağlanıyor. Peki bu maaş nasıl alınır? İşte detaylar... 

Genel olarak çalışanlar, belli bir yaşa geldikleri zaman gerekli prim ve sigortalılık sürelerini tamamlamaları durumunda yaş nedeniyle emekli olabiliyorlar. 

Yine diğer bir taraftan çalışan ya da emekli olan Sosyal Güvenlik Kurumu  sigortalısının vefat etmesi durumunda hak sahiplerinin mağduriyetinin azaltılması için başta maaş bağlanması olmak üzere cenaze ödeneği ve diğer yardımlar da Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılıyor. 

Peki bu maaş nasıl alınır? İşte detaylar...

Hak sahipleri arasında vefat eden sigortalının anne ve babası da bulunuyor. Türkiye gazetesinden İsa Karakaş bugünkü yazısında vefat eden SSK’lı ve Bağ-Kur’lu sigortalıların anne ve babalarına maaş bağlanması ile ilgili şartları kaleme altı. İşte o şartlar...

ANNE VE BABANIN MAAŞA HAK KAZANMA ŞARTLARI

Vefat eden igortalının anne ve babasına maaş bağlanması için; her türlü kazanç ve irattan elde etttiği gelirinin asgari ücretin net tutarından daha az olması gerekiyor. 

Eğer anne ve baba arasında resmi evlilik bağı devam ediyorsa bu değerlendirmede hem annenin hem de babanın durumu beraber değerleindiriliyor. 

Ayrıca konu ile ilgili olarak aktarılan diğer detaylara göre, diğer çocuklarından hak kazanılan gelir ve aylıklar hariç olmak üzere gelir ve/veya aylık bağlanmamış olması ve ölen çocuğun hak sahibi eş ve çocuklarından artan hissenin bulunması şartları aranıyor. 

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, sigortalının ana ve babasına ölüm maaşı bağlanmasında ölüm tarihinde artan hisse bulunmamakla beraber daha sonra durum değişikliği sebebiyle artan hissenin ortaya çıkması durumunda ana ve babaya aylık bağlanabiliyor. 

İŞKUR açıkladı! 81 ilde en az 5 bin TL maaşla en az ilkokul mezunu personel alınacak! Hemen başvurun!

SGK düğmeye bastı! Emeklilere maaş kesintisi şoku! SGK kimlerin maaşını kesecek? Hemen öğrenin!

Maaşlara Temmuz zammında geri sayım başladı! Kim kaç TL maaş alacak? 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği..