Ekonomi

SGK emekli olamayanlara toplu para iadesi yapacak! Milyonlara müjde!

Sigortalılık süresi ve yaş şartlarını sağlamasına rağmen eksik primleri sebebiyle emeklik hakkından faydalanamayan vatandaşlar emekli geri ödeme ile bu imkana kavuşuyor. Peki nasıl oluyor? İşte ayrıntılar..Peki nasıl oluyor? İşte ayrıntılar

Sigortalılık süresi ve yaş şartlarını sağlamasına rağmen eksik primleri sebebiyle emeklik hakkından faydalanamayan vatandaşlar emekli geri ödeme ile bu imkana kavuşuyor. Peki nasıl oluyor? İşte ayrıntılar..

Ülkemizde emeklilik için belirlenen şartları sağlayan her vatandaş emeklilik hayaline kavuşyor. İstenilen koşulları kapsamayan vatandaşlar ise nasıl emekli olabilirim? sorusunun yanıtını arıyor. Ayrıca yaş şartlarını sağlamasına rağmen eksik primleri nedeniyle emekli olmayanların emekli olamayan vatandaşlar için SGK  sigortadaki paralarını geri ödüyor. SGK'nın emekli olamayan vatandaşlar için yapılan toptan prim geri ödemesi ile emekli olamamasına rağmen SGK'da biriken tutarlarını geri alma imkanı sağlanıyor. İşte SGK toptan SGK toptan ödeme talebi ve ödeme sorgulama ayrıntıları…

Emekli geri ödemesi nedir?

Vatandaş emekli olamadığı takdirde bunun çözümlerini araştırmaya başladı. Emeklilik şartlarından bazılarını yerine getiremeyen vatandaşlar Emekli geri ödemesi ne demek? sorusunun yanıtını arıyor. İşte yanıtı...

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun vatandaşlara, emekli olabilme koşulları arasında yaş şartı dışında prim yada sigorta şartlarından birininin bulunmaması durumunda aylığa bağlanamz. Söz konusu durumu vatandaşın talep etmesi halinde 'üzerine yatırılan primleri toplu olarak geri ödemesine emekli geri ödemesi' olarak ifade edilir.

Emekli geri ödeme parası alma koşulları neler?

Emekli geri ödemesini alma talebinde bulunan vatandaşlar için iki temel şart aranmaktadır. Bu şartlardan 1'cisi sigortalı olarak bir işyerinde çalışmıyor olmak ve Bağ Kur kapsamında da herhangi bir faaliyet yürütmemek.

Şartlardan 2'cisi ise emeklilik için belirlenen üç şarttan en az ikisini karşılamış olmaktır. Bu iki şart ise sigortalılık yılı ve yaş şartı olarak karşımıza çıkıyor.

Erkekler için 25, kadınlar için 20 yıl olan söz konusu şartın dışında yaş şartını da sağlayanlar toplu ödemeden faydalanabiliyor.

Emekli Geri Ödemesi Kimlere Yapılır?

Sigortalılık süresi ve yaş şartlarını sağlamasına rağmen eksik primleri sebebiyle emeklik hakkından faydalanamayan vatandaşların bu uygulama dahilindeki hak sahiplerinin doğrudan faydalanması mümkündür.

Fakat kişinin hayatını katbetmesi durumunda bu haktan yasal mirasçılar faydalanmaktadır. Ölen vatandaşın yakınlarının bu haktan faydalanması için dul ve yetim maaşı almaması şartı bulunmaktadır.

SGK toplu geri ödemenin gerçekleşmesi için hak sahipleri veya kişinin yakınları Sosyal Güvenlik Kurumu'na dilekçe ile başvuru yaptığı takdirde koşullar sağlanıyor ise geri dönüş alabilecek.

Emekli geri ödeme sorgulama nereden yapılır

"Emekli geri ödeme sorgulama işlemleri için, e – Devlet üzerinden Sosyal
Güvenlik Kurumu (SGK) Toptan Ödeme Talebi sayfası üzerinden yapılabilmektedir. T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi" söz konusu işlem gerçekleştirilebilir .

Emeklinin maaşı yeniden şekilleniyor! En az 1.250 lira zam!

Emekli maaş ve ikramiyesine zam geliyor! 790 TL ile 840 TL arasında!

Bütün emeklileri ilgilendiriyor! 2.500 lira hesaplara geçiyor!

Emeklilere sevindiren haber! Şubat'ta 2.700 TL verilecek!