Kent Haberleri

SGK müjdeyi verdi! Bayram ikramiyelerinin tarihi belli oldu! Hesaplara o gün yatacak!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emekli maaşı bağlama işlemi Nisan ayında bitenlerin bayram ikramiyesi tarihini duyurdu. İşte ayrıntılar...SGK Nisanda gelir ve aylık bağlama işlemi sonuçlanan ve aylık başlangıç tarihi 30 Nisan öncesinde olan sigortalı ve hak sahiplerinin Ramazan Bayramı ikramiyeleri 9 Mayıs 2023 tarihinde ödenecek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emekli maaşı bağlama işlemi Nisan ayında bitenlerin bayram ikramiyesi tarihini duyurdu.

SGK Nisanda gelir ve aylık bağlama işlemi sonuçlanan ve aylık başlangıç tarihi 30 Nisan öncesinde olan sigortalı ve hak sahiplerinin Ramazan Bayramı ikramiyeleri 9 Mayıs 2023 tarihinde ödenecek.

Ayrıntılar geliyor...

 

MAAŞLARA ZAM GELECEK Mİ?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) asgari ücret, memur ve emekli zamlarını etkileyecek nisan ayı enflasyon rakamını peş peşe açıkladı. SSK ve Bağ-Kur emekli zammı Mayıs ve Haziran ayı enflasyon oranı açıklaması sonrası netleşecek. Emekli maaşları Ocak ve Temmuz dönemi olmak üzere her sene 2 defa 6 aylık enflasyon oranı kadar zam alıyor.

Memur ve memur emeklisi enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı toplamı kadar her sene Ocak-Temmuz dönemi olmak üzere iki kez zam alıyor. Memur enflasyon farkı, bir önceki dönemde verilen toplu sözleşme zammı üzerinde altı aylık enflasyon kadar oluyor.

İşte ayrıntılar...

4 AYLIK ENFLASYON FARKLI NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından dört aylık emekli ve memur zam oranı kesinleşti. Belirlenen oran Temmuz ayı başında açıklanacak Haziran ayı enflasyonu ile belli olacak.

Bu kapsamda:

4 aylık Enflasyon oranı: Yüzde 15,22
4 aylık SSK ve Bağ-Kur Emekli zammı: Yüzde 15,22
Ocak 2023 Memur toplu sözleşme zammı: Yüzde 8
Temmuz 2023 memur toplu sözleşme zammı: Yüzde 6
4 aylık memur enflasyon farkı: Yüzde 7,08
4 aylık memur ve memur emeklisi zammı: Yüzde 13,08

 

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den emeklilere ara zam müjdesi geldi. Seçim sonrası yapılacak olan ara zam ile birlikte emekli maaşlarına 2115 Türk Lişrası zam yapılacak. Ayrıca, emeklilere 3600 ek gösterge zammı da olacak.
 

Gümüş fiyatları piyasaları tepetaklak edecek! Gümüş bugün ne kadar?

Yaşlılık aylığı, evde bakım parası, engelli aylığı alanlar dikkat! Kime kaç lira maaş verilecek? Şimdi göz atın!